IGSU continuă măsurile de prevenire a riscului incidentelor pe apă în toată țara. Care sunt măsurile de prevenire

Publicat:

IGSU continuă măsurile de prevenire a riscului incidentelor pe apă în toată țara. Care sunt măsurile de prevenire

IGSU desfășoară măsuri de prevenire în contextul minimalizării riscului incidentelor pe apă. Campania de prevenire a înecurilor continuă în toate raioanele țării. Activitățile organizate de specialiștii instituției sunt organizate și în zilele de odihnă, în perioada când mai multe persoane se odihnesc în preajma bazinelor acvatice.
Astfel, salvatorii vin cu un șir de recomandări îndemnând oamenii să fie responsabili și să respecte cu strictețe regulile de siguranță la scăldat.
Angajații IGSU comunică persoanelor că scăldatul este permis doar în locurile și zonele de agrement amenajate cu stații de salvare.
O atenție sporită trebuie să fie acordată minorilor. Părinții sau cei care au în grijă copii sunt rugați să-i monitorizeze strict, în special în timpul aflării în apă sau în apropierea acesteia, precum și în piscinele speciale pentru cei mici.
Comportamentul minorilor în preajma bazinelor acvatice și râurilor trebuie să fie urmărit permanent de maturi.
Totodată, copiii nu trebuie să treacă de pistele de interzicere sau să se apropie de mijloacele plutitoare, chiar dacă au abilități să înoate. Mai mult, în cazul dacă minorii nu pot înota, aceștia nu trebuie să fie lăsați să se joace în locuri unde există posibilitatea de a cădea în apă. Pentru siguranța celor mici, scăldatul pe saltele cu aer, anvelope din cauciuc sau scânduri este interzis.
Mai mult, potrivit angajaților IGSU înotul pe timp de noapte și în perioada condițiilor meteorologice nefavorabile prezintă un risc sporit în deosebi în locurile nedotate cu stații de salvare.
Tinerii și maturii sunt îndemnați să nu consume băuturi alcoolice înainte de a intra în apă. Sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri fatale de înec.
În perioada caniculară, intrarea în apă, după expunerea îndelungată la razele solare poate provoca riscul înecului. Dacă intrăm brusc în apă, după ce ne-am expus mult timp la soare, organismul poate suferi un șoc termic cu consecințe fatale. Infarctul poate apărea în câteva secunde deoarece inima este șocată și se poate opri, chiar dacă sunteți perfect sănătoși.
Campania de prevenire a înecurilor are drept scop reducerea cazurilor de înec prin informarea permanentă a populației privind respectarea regulilor de siguranță în perioada estivală în preajma bazinelor acvatice.
Citește și: Fermierii vor putea solicita plăți directe în sectorul zootehnic


Conform datelor statistice colectate, în urma activităților de profilaxie organizate de IGSU de la începutul campaniei au fost informate circa 23500 persoane privind necesitatea respectării normelor de siguranță în apă și la scăldat. De asemenea, salvatorii au instruit circa 22400 de copii la capitolul comportamentului corect în timpul înotului și în timpul aflării în preajma bazinelor acvatice.
De la începutul anului angajații stațiilor de salvare au salvat de la înec 57 de persoane, iar 28 de persoane, dintre care 5 minori şi-au pierdut viața în apele bazinelor acvatice din țară.
Campania de prevenire a înecurilor va dura pe parcurs întregii perioadei estivale în scopul minimalizării cazurilor de înec.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de bombe lansate de ruși au căzut pe teritoriul Rusiei

Zeci de bombe lansate de ruși au căzut pe teritoriul Rusiei Zeci de bombe de alunecare lansate de ruși au căzut pe teritoriul Rusiei....

Contrabandă record cu țigarete în România, în luna mai: Moldova în vârful topul provenienței mărfii ilegale

Contrabandă record cu țigarete în România, în luna mai: Moldova în vârful topul provenienței mărfii ilegale Piața neagră a țigaretelor, în România, a crescut, în...

Usatîi: Spînu greșește când spune că statul nu poate compensa pierderile Întreprinderii Calea Ferată a Moldovei

Usatîi: Spînu greșește când spune că statul nu poate compensa pierderile Întreprinderii Calea Ferată a Moldovei Andrei Spînu greșește când spune că statul nu poate...

Anatol Țăranu: Ocuparea Basarabiei din 28 iunie 1940 a fost o înțelegere dintre doi dictatori

Anatol Țăranu: Ocuparea Basarabiei din 28 iunie 1940 a fost o înțelegere dintre doi dictatori Ocuparea Basarabiei din 28 iunie 1940 a fost o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.