Ilan Șor să procure monumentul lui Kotovski: Nu vom permite ca Maia Sandu să organizeze un show în această situație

Publicat:

Ilan Șor să procure monumentul lui Kotovski: Nu vom permite ca Maia Sandu să organizeze un show în această situație

Politicianul Ilan Șor a anunțat autoritățile că vrea să procure monumentul lui Grigore Kotovski de pe strada Constantin Negruzzi din Capitală. Decizia a fost luată de Șor după ce acesta ar fi aflat că autoritățile intenționează să-l lichideze.

Acesta a specificat că după achiziție monumentul îl va duce din Capitală, însă nu a specificat unde anume, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Siegfried Mureșan explică de ce este nevoie de Moldova în UE

„Acest monument al lui Kotovski este una dintre cele mai bune statui ecvestre din Europa. Ea deranjează autoritățile din Moldova care duc o luptă împotriva monumentelor istorice.

Relațiile cu Rusia nu se vor sacrifica singure, iar neutralitatea înscrisă în Constituția țării noastre nu se va distruge singură. De aceia, Maia Sandu și prietenii săi “depun eforturi” în acest sens.

Prin ironia sorții, astăzi este Ziua Internațională a Neutralității. Misiunea noastră comună este să facem tot posibilul pentru a o menține și pentru a păstra memoria și istoria noastră.

Anunț oficial: Sunt pregătit să achiziționez acest monument al lui Kotovski cu resursele mele. Îl vom instala în altă locație și vom păstra sculptura unică intactă. Nu vom permite ca Maia Sandu să organizeze un show în această situație”, a declarat Șor.

Ilan Șor să procure monumentul lui Kotovski: Nu vom permite ca Maia Sandu să organizeze un show în această situație

Scurt istoric:

Citeşte şi: Presa de peste Prut ne dă speranţe! Avem proiectul declarativ pentru începerea demersului de aderare a Moldovei la UE

Statuia ecvestră a comunistului Grigore Kotovski, participant la războiul civil din Rusia, a fost înălțată în anul 1954 la Chișinău și a fost realizată de către un grup de sculptori și pictori format din Lazăr Dubinovschi, Konstantin Kitaika, I. Perșudcev și A. Poseado, și după planurile arhitectului Fiodor Naumov.

Statuia este turnată din bronz și are o înălțime de 5 metri, fiind amplasată în piațeta din fața hotelului „Cosmos” din Chișinău. Sculptura este montată pe un piedestal din granit roșu și se remarcă prin tratare monumentală. Această statuie a fost prima statuie ecvestră din RSS Moldovenească din perioada sovietică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski cere implicarea lui Orban în organizarea unui al doilea ‘summit pentru pace’

Zelenski cere implicarea lui Orban în organizarea unui al doilea 'summit pentru pace' Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul ungar Viktor Orban au avut marţi...

Marina Tauber cere pedepsirea ministrului Dan Perciun și a deputatului Radu Marian: ‘Lipsă totală de respect’

Marina Tauber cere pedepsirea ministrului Dan Perciun și a deputatului Radu Marian: 'Lipsă totală de respect' Deputatul Parlamentului Republicii Moldova și secretarul executiv al comitetului...

Water Day – Marea bălăceală în Parcul ‘La Izvor’ din Chişinău

Water Day - Marea bălăceală în Parcul 'La Izvor' din Chişinău Centrul Municipal de Tineret din Chişinău a organizat în Parcul „La Izvor” din capitală...

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti

Mai multă siguranță pentru portul Internațional Liber Giurgiuleşti Țările NATO de la Marea Neagră -Turcia, România și Bulgaria - au început o operațiune comună pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.