Imamul Marii Moschei din Pristina a fost ACHITAT

Publicat:

Imamul Marii Moschei din Pristina, Shefqet Krasniqi, a fost achitat vineri după ce a fost acuzat că îi încurajase pe kosovari să adere la grupări islamice radicale din Siria şi Irak, informează Reuters, potrivit agerpres.

Shefqet Krasniqi a fost arestat în 2014. El a fost acuzat de incitare la terorism prin încurajarea tinerilor kosovari să plece în Siria şi Irak, incitare la ură şi evaziune fiscală.


Citeşte şi: CINCI români printre persoanele decedate în urma exploziei de la uzina chimică din Cehia (MAE)

Aproximativ 300 de kosovari au plecat în Siria şi Irak începând din 2012 pentru a lupta alături de gruparea Stat Islamic. Dintre ei, 70 au fost ucişi, însă mulţi – inclusiv femei şi copii – încă se află în zona de conflict.

”Am fost convins din prima zi că toate acestea se vor încheia aşa cum s-a întâmplat astăzi”, a spus Shefqet Krasniqi la scurt timp după anunţul deciziei instanţei.

Serviciile de securitate din mai multe ţări au avertizat asupra riscului revenirii în Kosovo a luptătorilor străini plecaţi în Orientul Mijlociu. În 2015, parlamentul de la Pristina a adoptat o lege care pedepseşte cu până la 15 ani de închisoarea participarea kosovarilor la conflicte peste hotare.

Citeşte şi: Incendiu catastrofal în Vietnam. Cel puţin 13 oameni au murit

Nouă din zece kosovari sunt de religie musulmană. În Kosovo nu a avut loc niciun atac islamist, dar în iunie 2017 nouă kosovari au fost puşi sub acuzare pentru planificarea de atacuri, la un meci în Albania în noiembrie 2016, contra fanilor israelieni şi echipei naţionale de fotbal a Israelului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.