Impozitul pe proprietate trebuie achitat până la 30 iunie

Publicat:

Impozitul pe proprietate trebuie achitat până la 30 iunie

Persoanele fizice trebuie să plătească impozitul pe proprietate/teren până la 30 iunie.

Primăria municipiului Chișinău a comunicat că Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale a expediat deja înștiințări contribuabililor și le reamintește că impozitul pe proprietate/teren trebuie achitat până la 30 iunie.

Potrivit Codului Fiscal, până la 30 iunie, suma integrală a impozitului trebuie achitată de către cetățeni și gospodăriile țărănești/agricole pentru bunurile imobile existente sau dobândite la 31 martie curent, potrivit infomarket.md.


Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În cazul bunurilor imobile și al terenurilor dobândite după 31 martie a anului în curs, termenul de plată este 25 martie a anului următor anului de raportare. Valoarea impozitului pe bunurile imobile/terenuri pentru persoanele fizice-cetățeni, precum și valoarea impozitului pe terenuri în cazul fermelor țărănești, se calculează anual de către serviciile locale de colectare a impozitelor care funcționează în cadrul primăriilor.

Cotele specifice de impozit sunt aprobate anual de către autoritățile administrației publice locale în limitele prevăzute la art. 280 din Codul fiscal.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, deținătorii de semnătură electronică și/sau mobilă pot accesa portalul https://sfs.md/ro/servicii/persone_fizice pentru a vizualiza impozitul în baza fișei de proprietate, a crea o notificare de plată, a vizualiza suma impozitului și a imprima notificarea pe suport de hârtie.

De asemenea, Primăria a reamintit că nu se mai aplică reducerea de 15% care era în vigoare anterior la achitarea integrală a impozitului pe proprietate calculat până la data de 30 iunie. Impozitul poate fi achitat în oficiile poștale, în filialele bancare sau online, prin intermediul serviciului de stat de plată electronică mpay.gov.md, selectând serviciul „Achitarea impozitului pe proprietate (cu aviz de plată)”.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Scutirea de la plata impozitului pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor cu vârsta de pensionare, dar nu tuturor categoriilor de pensionari, iar scutirea se acordă în limita valorii bunurilor imobile (în Chișinău – până la 500 mii lei).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.