Imprimeuri florale, pălării şi robe: culori şi tradiţie la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

Publicat:

De la robele tradiţionale la pălăriile statement, membrii casei regale şi oaspeţii au purtat sâmbătă o gamă largă de ţinute colorate pentru ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, umplând Westminster Abbey din Londra cu un amestec de nuanţe şi modele, relatează Reuters, potrivit agerpres

Regele Charles a ajuns la Westminster Abbey purtând Roba de Stat (Robe of State) de catifea purpurie, purtată de bunicul său, regele George al VI-lea, la ceremonia de încoronare din 1937, o cămaşă de mătase crem şi pantaloni ai uniformei Marinei Regale.


Citește și : Nivelul ridicat al apei ameninţă un baraj de lângă centrala nucleară din Zaporojie

Regina consoartă Camilla a purtat Roba de Stat de catifea purpurie, concepută în 1953 pentru încoronarea reginei Elisabeta a II-a, peste o rochie de culoarea fildeşului, împodobită cu o broderie florală argintie şi aurie, realizată de creatorul de modă britanic Bruce Oldfield.

Ambii urmează să îşi schimbe robele când vor pleca de la Westminster Abbey.

Prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Catherine, au purtat robe oficiale şi mantii peste ţinutele lor, moştenitorul tronului Marii Britanii purtând uniforma de ceremonie a Gărzilor Galeze, în timp ce soţia sa Kate a purtat o coroniţă de argint cu cristale în locul unei diademe.

Atât Kate, cât şi fiica ei Charlotte, au purtat rochii de mătase de culoarea fildeşului împodobite cu motive brodate reprezentând trandafiri, ciulini, narcise şi trifoi – simboluri ale celor patru naţiuni care alcătuiesc Regatul Unit, realizate de designerul Alexander McQueen, aceeaşi marcă pe care Kate a ales-o pentru rochia ei de mireasă, în 2011.

Fraţii lui Charles au purtat şi ei robe tradiţionale, în timp ce nepoatele sale – prinţesele Beatrice, Eugenie, Zara şi Lady Louise au purtat rochii sau paltoane în culorile fucsia şi albastru şi imprimeuri florale.

Printre invitaţii celebri s-a numărat şi actriţa Emma Thompson care a ales şi ea un motiv floral, purtând o haină roşie cu imprimeuri cu trandafiri, în timp ce cântăreaţa americană Katy Perry, care va cânta la concertul de duminică de la Palatul Windsor, s-a îmbrăcat într-un costum cu fustă în culoare liliachie, la care a asortat mănuşi şi pălărie în acceaşi culoare.

Citește și : Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden vizitează Arabia Saudită

Cântăreţii Nick Cave şi Lionel Ritchie, care vor cânta şi ei la concertul de duminică, au purtat costume negre din trei piese, în timp ce Stephen Fry a adăugat o notă de culoare cu o vestă galbenă.

Ţinute colorate au fost alese pentru această ocazie de Primele Doamne ale SUA şi Franţei, Jill Biden şi Brigitte Macron, care s-au îmbrăcat în bleu şi, respectiv, roz pal, în timp ce Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a ales o rochie şi o haină asortată în culoarea verde-gri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.