Imran Khan a compărut din nou la tribunal pentru a cere eliberarea sa pe cauţiune

Publicat:

Fostul prim-ministru al Pakistanului, Imran Khan, a fost adus vineri dimineaţa la un tribunal din Islamabad, pentru o audiere în timpul căreia el ar urma să ceară eliberarea sa pe cauţiune, informează AFP, potrivit agerpres.

Khan fusese arestat la acelaşi tribunal marţi, ceea ce a declanşat revolte în întreaga ţară. Însă Curtea Supremă a invalidat joi arestarea lui şi a ordonat ca fostul premier să compară din nou în faţa acestui tribunal.


Citeşte şi: Regatul Unit se dotează cu prima sa linie de autobuze autonome – Black News

Imran Khan a sosit la tribunal la sfârşitul dimineţii de vineri, într-un convoi sub protecţia poliţiei. Sute de poliţişti şi paramilitari au fost desfăşuraţi în jurul clădirii tribunalului.

“Sperăm că i se va acorda eliberarea pe cauţiune”, ceea ce îl va pune momentan la adăpost de o nouă arestare în acest dosar, a declarat pentru presă în faţa tribunalului Faisal Hussain Chaudhry, un avocat al lui Khan.

Cu toate acestea, ministrul de interne pakistanez Rana Sanaullah s-a angajat să-l aresteze din nou, fie în acest dosar sau în mai multe alte în care el este acuzat.

Khan este vizat de zeci de dosare judiciare, pe care el le denunţă drept o tentativă a actualului guvern şi a armatei de a-l împiedica să revină la putere.

Tribunalele pakistaneze sunt adesea utilizate pentru a lansa proceduri lungi şi anevoioase în scopul de a sufoca opoziţia politică, denunţă apărători ai drepturilor omului.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi peste 2.000 au fost arestate până în prezent în urma confruntărilor între forţele de ordine şi susţinătorii lui Imran Khan. Aceştia din urmă au atacat clădiri ale armatei şi instituţiilor statului, determinând guvernul să ceară intervenţia militarilor pentru a restabili ordinea.

Imran Khan este în prezent cel mai popular politician pakistanez, conform sondajelor.

Citeşte şi: Portugalia va interzice fumatul pe terase acoperite şi în proximitatea şcolilor – Black News

În vârstă de 70 de ani şi fost jucător de cricket devenit politician, Imran Khan a fost înlăturat din postul de premier în aprilie anul trecut, în urma unei moţiuni de cenzură înaintate de o coaliţie de partide aflată atunci în opoziţie, Mişcarea Democratică a Pakistanului (PDM), şi care acum face parte din guvernul condus de premierul Shehbaz Sharif. El a pierdut la acea vreme majoritatea în parlament după ce aliaţi ai săi au trecut de partea PDM. Fostul premier consideră că manevrele pentru înlăturarea sa de la putere s-au realizat cu sprijinul SUA.

Violenţele declanşate de arestarea sa agravează instabilitatea în Pakistan, ţară cu circa 220 de milioane de locuitori şi confruntată cu o criză economică severă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante

Moscova își dorește victoria lui Trump în SUA. Analiza presei din Rusia despre plusurile și minusurile acestei variante Conducerea Rusiei urmărește campania prezidențială din SUA...

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: ‘Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului’

Judecătoarea Sanduța, după audierea repetată la Pre-Vetting a Marinei Rusu: 'Hărțuită de o comisie care se străduiește disperat să supraviețuiască blamărilor și urii poporului' Judecătoarea...

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului

Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina vor fi prelungite până la sfârșitul anului Restricțiile la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina...

Cât a costat Forumul Național ‘Cahul4Culture’

Cât a costat Forumul Național 'Cahul4Culture' În perioada 1-3 iulie, în municipiul Cahul a fost organizat Forumul Național „Cahul4Culture” pe tema „Rolul politicilor culturale în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.