În 2024, elevii din Olanda nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile în sălile de clasă

Publicat:

În 2024, elevii din Olanda nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile în sălile de clasă

Începând de luna viitoare, elevii din școlile secundare din Olanda nu vor mai putea să își folosească telefoanele mobile în sălile de clasă, relatează sâmbătă, 16 decembrie, Euronews.

Interdicția, care va intra în vigoare în ianuarie 2024, nu vizează doar telefoanele mobile, ci și iPad-urile, ceasurile inteligente (smartwatch-urile) și alte dispozitive similare.


Guvernul olandez, care a anunțat această schimbare în iulie, a invocat ca motive pentru introducerea interdicției performanțele educaționale scăzute și faptul că elevii sunt distrași de astfel de dispozitive.

Citește și Horoscopul anului 2024 pentru toate zodiile. Astrologul Cristina Guzinschi: ,,Am putea trăi cele mai intense sentimente și emoții”

În afară de decizia guvernului, unele școli au impus deja, în mod independent, reguli prin care elevii sunt nevoiți să își lase telefoanele în dulăpioarele fiecăruia pe durata zilei de școală.

Alte țări propun legislații similare. Viitoarea interdicție din Țările de Jos vine în același timp cu propunerea premierului britanic Rishi Sunak de interzicere a utilizării rețelelor de socializare de către tinerii sub 16 ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Trupul neînsuflețit, găsit abia a doua zi

Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Trupul neînsuflețit, găsit abia a doua zi Pe data de 22 iulie 2024, angajații IGSU au fost solicitați...

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri Pentru ziua de miercuri, 24 iulie, meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 °C. Conform Serviciului Hidrometeorologic...

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.