În ciuda presiunilor externe, Brunei adoptă Sharia. Sultanul cere consolidarea Islamului!

Publicat:

Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah, a cerut miercuri consolidarea învăţăturilor islamice în ţara sa în momentul în care a intrat în vigoare o nouă legislaţie inspirată de Sharia ce prevede lapidarea pentru a pedepsi adulterul şi homosexualitatea, relatează AFP, potrivit agerpres.

Noul Cod penal a declanşat un val de proteste din partea ONG-urilor, a personalităţilor şi a ţărilor preocupate de abuzurile cu privire la drepturile omului în acest mic stat bogat în hidrocarburi şi situat în insula Borneo.


Citeşte şi: Contestat în stradă şi părăsit de armată, Abdelaziz Bouteflika A DEMISIONAT!

Noile legi, care prevăd, de asemenea, amputarea unei mâini sau a unui picior pentru furt, va face ca Brunei să fie prima ţară din Asia de Sud-Est care aplică la nivel naţional un cod penal în conformitate cu Sharia ca şi Arabia Saudită.

Violul şi furtul sunt, de asemenea, pasibile de pedeapsa cu moartea în conformitate cu acest cod, care prevede în plus că pedeapsa cu moartea pentru insultarea profetului se va aplica atât musulmanilor, cât şi nemusulmanilor.

Odată cu intrarea în vigoare a acestor legi, criticile la nivel internaţional s-au înmulţit.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a denunţat luni “pedepsele crude şi inumane” prevăzute de noile legi şi a solicitat anularea acestor dispoziţii.

Actorul american George Clooney, alături de cântăreţul britanic Elton John, a lansat o campanie care solicită boicotarea a nouă hoteluri de lux legate de sultanul din Brunei. Oficialii din Los Angeles, unde se află două dintre aceste hoteluri, s-au alăturat marţi acestui apel la boicotare.

În Franţa, Ministerul Afacerilor Externe a cerut sultanului din Brunei să “renunţe la acest proiect şi să menţină moratoriul de facto asupra execuţiilor din 1957”.

Citeşte şi: India cumpără elicoptere antisubmarin din SUA

Şi Statele Unite au subliniat că introducerea legislaţiei este contrară “obligaţiilor internaţionale” ale statului Brunei în domeniul drepturilor omului.

Phil Robertson, director adjunct al Human Rights Watch, a declarat că textul este ”barbar în esenţa sa” şi ”impune pedepse arhaice pentru fapte care nu ar trebui să fie considerate drept crime”.

Sultanul Hassanal Bolkiah, care conduce monarhia cu o mână de fier din 1967, nu a anunţat în mod oficial, miercuri, într-un discurs, intrarea în vigoare a noilor legi, dar a cerut consolidarea Islamului în ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului

Atac asupra unui troleibuz, în Chișinău. Un minor, căutat de polițiști, după ce a aruncat cu o piatră în fereastra vehiculului Un incident neplăcut a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.