În contextul avertizărilor meteorologice, a fost activată Celula de criză la nivelul municipiului Chișinău

Publicat:

În contextul avertizărilor meteorologice, a fost activată Celula de criză la nivelul municipiului Chișinău

În cadrul ședinței Comisei Municipale Situații Excepționale de astăzi, în contextul avertizărilor meteorologice de schimbare a vremii, a fost activată Celula de criză la nivelul municipiului Chișinău, a anunțat Primăria Capitalei.

Astfel, serviciile municipale vor coordona acțiunile privind intervențiile de deszăpezire și gestionarea situațiilor de urgență.


În acest context, serviciile municipale din sfera gospodăriei drumurilor, locativ-comunală, precum și cele de asistență medicală și socială, monitorizează situația și sunt pregătite pentru a interveni la necesitate.

Citește și O pasageră descoperită cu două vize falsificate, aplicate în pașaport

Tehnica și utilajele specializate ale regiilor de profil sunt pregătite pentru activitățile de deszăpezire și dispun de stocuri suficiente cu material antiderapant.

La necesitate vor fi puse în funcțiune utilaje speciale din dotarea întreprinderilor municipale, precum și a celor contractate, închiriate sau puse la dispoziția APL Chișinău de agenții economici din teritoriu.

De asemenea, operatorii economici vor curața zăpada de pe caile de acces din zona și teritoriile unde își desfășoară activitatea.

Atenționăm și cetățenii, în contextul avertismentelor de schimbare a vremii și emitere a codului portocaliu de cădere a precipitațiilor abundente, să fie prudenți pe străzi și în trafic, să nu-și parcheze automobilele sub copaci și să țină cont de recomandările autorităților.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat

Proiectul R. Moldova la Mecanismul pentru Interconectarea Europei a fost acceptat Proiectul Republicii Moldova, care a fost depus împreună cu colegii din România și din...

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă

Bani din fondul de urgență pentru susținerea populației pe timp de caniculă Guvernul a dispus alocarea banilor din Fondul de Urgență pentru susținerea populației...

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică

Moldovenii sunt îndemnați să economisească energia electrică   Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică îndeamnă consumatorii să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Citește și:...

FOTO/VIDEO// Incendiu la o tabără pentru copii din stânga Nistrului. Sute de persoane au fost evacuate

FOTO/VIDEO// Incendiu la o tabără pentru copii din stânga Nistrului. Sute de persoane au fost evacuate Incendiu la o tabără de copii din stânga Nistrului. Citește...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.