X

În Găgăuzia a început colectarea semnăturilor în apărarea parcului de distracții GagauziyaLand

În Găgăuzia a început colectarea semnăturilor în apărarea parcului de distracții GagauziyaLand

În Găgăuzia a început colectarea semnăturilor în apărarea parcului de distracții gratuit pentru copii și adulți GagauziyaLand. Autoritățile centrale fac tot posibilul pentru a tergiversa procesul de construcție a parcului sau chiar pentru a-l opri complet.

Conform unui comunicat de presă, controalele zilnice ale poliției, ale serviciului fiscal, ale supraveghetorilor tehnici și ale inspecției muncii amenință acest proiect important. Contractorii sunt urmăriți penal, chiar și furnizorii obișnuiți de piatră, gresie și beton sunt intimidați, potrivit paranteze.md.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Pe teritoriul parcului în construcție a avut loc un briefing, la care a luat cuvântul activistul civic Mihail Vlah.

“Vom intra în toate orașele și satele din autonomia noastră, pe fiecare stradă, în fiecare casă. Și îi rog pe toți să susțină inițiativa noastră și să-și pună semnăturile, pentru că GagauziyaLand se construiește pentru autonomia noastră, pentru copiii și nepoții noștri”, a spus Vlah.

Potrivit lui, motivele autorităților sunt clare pentru toată lumea – alegerile prezidențiale se vor desfășura foarte curând, iar Sandu și echipa sa nu au cu ce să meargă în fața oamenilor din Găgăuzia.

Conform comunicatului, lucrările de construcție a parcului continuă în ciuda obstacolelor create de autoritățile centrale. Bașcanul Evghenia Guțul a dat asigurări că acesta va fi deschis în curând și se va îndeplini un vis inspirat din proiectul de succes OrheiLand, care a atras deja peste 5 milioane de vizitatori în șase ani de funcționare.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Guțul spune că GagauziyaLand promite să devină nu doar un loc de recreere, ci și un simbol al dezvoltării și progresului pentru regiune. Speranțele și visele locuitorilor din Găgăuzia sunt legate de acest proiect, care va aduce bucurie și inspirație tuturor celor care vizitează atracțiile sale interesante și alte zone de distracție.

“Deschiderea GagauziyaLand este un vis care s-a născut după ce am vizitat OrheiLand. Aceasta este promisiunea mea electorală și contribuția lui Ilan Șor la viitorul Moldovei și al copiilor noștri. Și noi ne îndeplinim această promisiune”, a declarat anterior Evghenia Guțul.

 

Tags: GagauziaGuțul
Diverse