În Germania trei adolescenți pregăteau un atac islamist – au fost arestați 

Publicat:

În Germania trei adolescenți pregăteau un atac islamist – au fost arestați

Trei minori suspectaţi de pregătirea unui atentat terorist cu motivaţii islamiste au fost arestaţi şi plasaţi în detenţie provizorie în timpul weekendului de Paştele catolic, a anunţat vineri justiţia germană, relatează AFP.

Mandatele de arestare vizează trei adolescenţi – două fete de 15 şi 16 ani şi un băiat de 15 ani originari din landul Renania de Nord-Westphalia (nord-vest) – suspectaţi că au “plănuit un atentat terorist cu motivaţie islamistă pe care au recunoscut că erau gata să-l comită”, se menţionează în comunicatul parchetului din Düsseldorf.


“Din cauza vârstei suspecţilor şi a anchetei în curs”, parchetul nu a furnizat detalii suplimentare privind atacul pregătit.

Cotidianul german Bild scrie că adolescenţii voiau să atace cu cuţite şi cocteluri Molotov în numele grupării Statul Islamic (SI) poliţişti şi biserici. “Ei s-au gândit să-şi procure arme de foc”, adaugă ziarul.

Autorităţile germane sunt în gardă în ceea ce priveşte ameninţarea islamistă, în special de la începutul conflictului între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, pe 7 octombrie 2023.

Într-un interviu acordat cotidianului german Süddeutsche Zeitung, acordat imediat după atentatul de la Moscova de la sfâşitul lui martie, ministrul de interne, Nancy Faeser, a subliniat că “pericolul care emană din terorismul islamist rămâne acut” în Germania.

Autorităţile sunt cu atât mai vigilente cu cât Germania se pregăteşte să găzduiască campionatul european de fotbal în perioada 14 iunie – 14 iulie.

În acest interviu, Nancy Faeser a afirmat că “în prezent, cea mai mare ameninţare islamistă în Germania emană de la Statul Islamic – provincia Khorasan”.

În ultimele luni au avut loc două razii în ţară vizând membri presupuşi ai acestei aripi a SI înainte ca aceştia să treacă la acţiune.

Doi jihadişti afgani suspectaţi de pregătirea unui atentat în apropierea parlamentului suedez au fost arestaţi în Thuringia, în estul Germaniei, pe 19 martie.

La sfârşitul lui decembrie 2023 au fost arestaţi trei presupuşi islamişti suspectaţi că doreau să comită în noaptea de Anul Nou un atac asupra catedralei din Koln cu ajutorul “unei maşini”.

Până în prezent, atacul jihadist cel mai sângeros de pe teritoriul Germaniei datează din decembrie 2016, când un bărbat afiliat SI a intrat cu un camion în mulţime la târgul de Crăciun din centrul Berlinului, provocând moartea a 12 persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recensământ 2024: două milioane de persoane au fost recenzate

Recensământ 2024: două milioane de persoane au fost recenzate Biroul Național de Statistică informează că, la finele zilei de 23 mai 2024, în cadrul...

Gazul natural urmează să rezolve problema energiei Europei

Gazul natural urmează să rezolve problema energiei Europei Războiul din Ucraina a scos la lumină problema independenţei energetice a Europei. Oare depozitele din România ar...

Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus Ministerul rus de Externe a reacționat, vineri, după ce România a expulzat un diplomat...

Igor Boțan: Războiul din Ucraina determină moldovenii să migreze

Igor Boțan: Războiul din Ucraina determină moldovenii să migreze Odată cu micșorarea numărului de moldoveni în Federația Rusă, el a început să crească dramatic în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.