În loc de vizita tradiţională de Sf.Patrick, premierul Irlandei va discuta cu Joe Biden online

Publicat:

Premierul Irlandei va discuta cu preşedintele Statelor Unite online, în locul vizitei tradiţionale la Washington de Sf. Patrick, sărbătoarea naţională irlandeză, transmite dpa, potrivit agerpres.

Din cauza epidemiei de coronavirus, Micheal Martin nu va putea merge în SUA pentru o serie de dialoguri la nivel înalt, aşa cum face de obicei un Taoiseach (denumirea irlandeză a funcţiei de şef al guvernului de la Dublin) în săptămâna de după 17 martie.


Citește și: Dominic Raab: Democraţia pierde teren în toată lumea

Tot în spaţiul virtual va avea loc miercuri şi o convorbire a prim-ministrului Irlandei de Nord, Arlene Foster, şi a adjunctei ei, Michelle O’Neill, cu vicepreşedinta americană Kamala Harris. Celor trei lidere li s-ar putea alătura pentru scurt timp şi preşedintele Joe Biden.

Atât pentru Martin, cât şi pentru Biden, miercuri este prima zi de St.Patrick de la preluarea mandatelor.

Tradiţionalul bol cu trifoi – simbol al Irlandei – îi va fi oferit preşedintelui american tot online.

Joe Biden se referă adesea cu mândrie la originile sale irlandeze. Arborele său genealogic a fost trasat până în Ballina, în comitatul Mayo, şi în peninsula Cooley din comitatul Louth (estul Irlandei).

Martin anticipează că dialogul cu preşedintele SUA se va referi printre altele la Brexit şi la criza provocată de coronavirus, inclusiv la problemele Irlandei în achiziţionarea de vaccinuri.

Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

Săptămâna aceasta, Biden a afirmat că Statele Unite discută cu mai multe ţări despre orice surplusuri de vaccin anti-COVID-19 eventual disponibile.

“Cred că aspectul fundamental al întâlnirii de mâine este să întărim şi să adâncim şi mai mult relaţiile bilaterale între Irlanda şi Statele Unite”, a declarat marţi premierul. Programul său va începe cu întâlniri virtuale cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, şi cu vicepreşedinta Statelor Unite. Programul online include un prânz oferit de Pelosi şi un eveniment în memoria lui John Hume, lider al Partidului Social Democrat şi Laburist nord-irlandez, decedat anul trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.