X

În România, patru persoane și-au pierdut viața în urma ploilor abundente

În România, patru persoane și-au pierdut viața în urma ploilor abundente

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la București intervin în continuare în localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi, unde peste 5.000 de gospodării şi peste 15.000 de persoane au fost afectate de inundaţii, anunță Agerpres.

În 28 de localităţi din 7 judeţe (Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Timiş şi Vaslui), s-a intervenit pentru salvarea a 320 de persoane.

Potrivit ministerului de Interne de la București, 4 persoane şi-au pierdut viaţa, iar două persoane sunt date dispărute (în localităţile Pechea şi Costache Negri, judeţul Galaţi).

În localitatea Pechea, Galaţi, 11 persoane au refuzat evacuarea din zona inundată şi se află în podurile locuinţelor, fiind monitorizate de forţele de intervenţie. Acestea au solicitat doar alimente şi apă. O echipă de pirotehnişti din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă a IGSU s-a deplasat către zona digului din localitatea Pechea, pentru evaluarea situaţiei în scopul realizării unei breşe.

Citește și: O profesoară universitară din România a obținut schimbarea de sex în instanță: din Florina a devenit Flo

„La nivel central, situaţia din teren este monitorizată şi coordonată prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care este în permanentă legătură cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, pentru o coordonare mai eficientă a intervenţiilor ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-au deplasat în zonele afectate, unde au condus şedinţe operative”, a anunțat MAI al României.

Totodată, a fost alocat în judeţul Galaţi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI pentru efectuarea unor misiuni de recunoaştere, respectiv salvare/evacuare persoane, şi pregătit un alt aparat de zbor pentru intervenţii în zonă.

În sprijinul autorităţilor locale din judeţele Galaţi şi Vaslui au acţionat şi angajaţii Ministerului Apărării Naţionale din România, pentru salvarea de vieţi omeneşti.

Tags: persoaneploiviata
Social