X

Încă o parohie a aderat la Mitropolia Basarabiei

Încă o parohie a aderat la Mitropolia Basarabiei

Încă o parohie din R. Moldova plecat de la Mitropolia Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei. Este vorba despre Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” din satul Stolniceni, raionul Hîncești, condusă de preotul paroh Alexandru Noroșean.

Despre aderarea parohiei la Mitropolia Basarabiei a comunicat într-o postare pe Facebook preotul Ion Marian, protopop al raionului Orhei, responsabil la Mitropolia Basarabiei de chestiunea primirii noilor parohii, transmite deschide.md.

Citeşte şi: Macron NU exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina – Stiripesurse.md

„Parohia întru Cinstea Acoperământului Maicii Domnului din satul Stolniceni, raionul Hîncești, a revenit la sânul Bisericii Ortodoxe Române! Acest sat a dat naștere Marelui Mitropolit, Antonie Plămădeală (n. 17 noiembrie 1926, Stolniceni, județul Lăpușna, Basarabia – d. 29 august 2005, Sibiu) Înalt Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, și mitropolit ortodox al Ardealului (1982-2005), teolog și scriitor, membru de onoare al Academiei Române!”, a transmis Ion Marian într-o postare pe Facebook

Încă o parohie a aderat la Mitropolia Basarabiei

Încă o parohie a aderat la Mitropolia Basarabiei

Reacția Mitropoliei Moldovei nu s-a lăsat mult așteptată. Într-un comunicat, Episcopia de Ungheni și Nisporeni a anunțat că preotul Alexandru Noroșean, parohul bisericii din Stolniceni „este oprit de a săvârși cele sfinte” și va fi caterisit la fel ca ceilalți preoți care au aderat la Mitropolia Basarabiei în ultima perioadă.

Amintim că, săptămâna trecută, capul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitul Vladimir, a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Citeşte şi: Moldovenii ar putea merge doar cu buletinul în UE – Stiripesurse.md

Menționăm că, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, peste 60 de preoți au părăsit Mitropolia Moldovei pentru subordonarea sa față de Moscova și au trecut la Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române.

La fel, amintim că, pe 5 septembrie, Mitropolitul Vladimir a expediat o scrisoare foarte dură Patriarhului Kiril, în care a afirmat că ”Lumea Rusă” este străină valorilor naționale ale moldovenilor, care au rădăcini latine și se îndepărtează de Biserica Rusă, care blagoslovește războiul de invazie al lui Putin în Ucraina.

Știrile zilei