Incendii forestiere uriaşe au devastat zone întinse din Siria şi Liban

Publicat:

Incendii forestiere uriaşe au izbucnit în ultimele zile în Siria şi Liban, devastând zone întinse împădurite şi apropiindu-se uneori de case fără ca pompierii să le poată ţine încă pe deplin sub control, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Siria arde”, se poate citi pe imaginile şi înregistrările video care circulă pe reţelele de socializare, în timp ce televiziunea de stat siriană difuzează de sâmbătă dimineaţă imagini cu incendiile care s-au extins pe sute de hectare.


Citește și : OMS îi îndeamnă pe liderii Europei să ia măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Două persoane au murit vineri în Latakia, în vestul Siriei, potrivit Ministerului Sănătăţii, care a înregistrat şi 70 de cazuri de intoxicaţie cu fum.

Ministrul sirian al agriculturii, Mohamad Hassane Katna, a declarat vineri seară la un post de radio local că au izbucnit zeci de incendii, “între care 45 în Latakia, 33 în Tartous” (vest) şi altele în Homs (centru).

“Ne confruntăm cu cele mai mari incendii care au avut loc vreodată în provincia Latakia”, au afirmat pompierii pe pagina lor de Facebook.

Mai multe familii au fugit din zonele rezidenţiale aflate în apropierea incendiilor, potrivit presei locale.

Potrivit agenţiei oficiale Sana, locuinţe au fost cuprinse de flăcări în oraşul Banias (Tartous).

În Liban, peste o sută de incendii au izbucnit începând de joi.

“Situaţia este îngrozitoare, sunt incendii peste tot”, a declarat directorul operaţiunilor de apărare civilă libaneze, Georges Abou Moussa.

Deşi majoritatea incendiilor se află sub control, unele focare fac încă ravagii în regiunile Chouf (sud) şi Akkar (nord), “greu accesibile”, a precizat Abou Moussa.

Citește și : A doua dezbatere Trump-Biden anulată

“Vântul şi căldura contribuie la răspândirea incendiilor”, a adăugat el, fără a putea preciza cauza izbucnirii acestora.

În octombrie 2019, două incendii forestiere au izbucnit în Liban, alimentând furia populaţiei asupra unui stat lipsit de echipamente adecvate şi acuzat de corupţie şi incompetenţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.