Incendiile din Canada: Calitatea aerului s-a îmbunătăţit pe coasta de est a Statelor Unite

Publicat:

Mai multe oraşe mari de pe coasta de est a Statelor Unite au beneficiat de o îmbunătăţire a calităţii aerului vineri, în contextul în care fumul emis de incendiile de pădure din Canada s-a îndreptat spre sudul teritoriului american, informează BBC, potrivit agerpres.

La New York şi Washington DC, indexul calităţii aerului s-a ameliorat vineri după ce a atins niveluri periculoase pentru sănătatea umană în ultimele două zile.


Citește și : Trump a fost inculpat pentru gestionarea arhivelor Casei Albe

Însă o calitate nesănătoasă a aerului este prognozată pentru mai multe metropole din sudul american, inclusiv St. Louis din statul Missouri şi Louisville din statul Kentucky.

Milioane de nord-americani au fost vizaţi de alerte privind calitatea aerului în această săptămână din cauza fumului din Canada.

Incendiile de vegetaţie au cauzat cele mai grave niveluri de poluare atmosferică cu care oraşele de pe coasta de est americană s-au confruntat în ultimele decenii, determinând anularea activităţilor în aer liber şi a curselor aeriene din Statele Unite şi Canada.

Vineri, peste 400 de focare continuau să devasteze pădurile canadiene, inclusiv 200 care nu sunt controlate, potrivit Canadian Interagency Forest Fire Centre.

Oficialii nord-americani au îndemnat populaţia să evite cât mai mult posibil ieşirile în afara locuinţelor şi să poarte măşti de protecţie sanitară atunci când se află în aer liber, mai ales persoanele vulnerabile. Experţii în sănătate spun că expunerea la fumul degajat de incendiile de vegetaţie poate cauza numeroase probleme medicale, precum puls ridicat, dureri în piept şi inflamaţii la nivelul ochilor, nasului şi gâtului.

Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite (NWS) a anunţat vineri că fumul provenit de la incendiile canadiene va continua “să fie transportat de vânt spre sudul ţării, cauzând o calitate a aerului cuprinsă între valori moderate şi valori nesănătoase în regiunile Nord-Est, Mid-Atlantic, Ohio Valley şi Midwest”.

“Anumite ameliorări sunt aşteptate în acest weekend”, a adăugat NWS.

Vântul va ameliora calitatea aerului în mai multe oraşe, inclusiv la Washington DC, Philadelphia şi New York, unde calitatea aerului a fost considerabil mai scăzută în această săptămână decât în oraşe puternic poluate din alte ţări, precum Lahore, Dhaka şi Hanoi.

Preşedintele Joe Biden a anunţat că se află în contact permanent cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau şi că Statele Unite au trimis deja peste 600 de pompieri pentru a contribui la stingerea incendiilor din Canada începând din luna mai.

Citește și : Blinken a discutat cu Netanyahu despre problema statului palestinian

Oficialii canadieni au anunţat că ţara lor trebuie să se pregătească pentru cel mai grav sezon al incendiilor de vegetaţie din istoria înregistrărilor de acest tip.

Schimbările climatice sporesc riscul de condiţii meteorologice fierbinţi şi uscate, care alimentează la rândul lor incendiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova

Nu sunt 100% corecte. Cum se fac prognozele meteo în R. Moldova Serviciul Hidrometeorologic de Stat este singura instituție autorizată din Moldova, cu specialiști calificați,...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă

Prognoza meteo pentru weekend: Cod galben de caniculă Vremea caniculară se menține în zilele de sâmbătă și duminică. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.