Incendiu de proporţii în portul Iskenderun din Turcia – VIDEO

Publicat:

Un incendiu uriaş care s-a extins la zeci de containere continua să ardă marţi seara pentru a doua zi consecutiv în portul Iskenderun din sudul Turciei, în apropierea graniţei cu Siria, consecinţă a violentului cutremur de luni, transmite AFP, potrivit agerpres.

Imaginile difuzate de televiziunea turcă arată o coloană uriaşă de fum negru şi dens deasupra containerelor colorate, depozitate pe un chei din acest port la Marea Mediterană.


Citește și : Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături în Turcia (VIDEO)

Dezastrul a început luni după-amiaza târziu, când unul din containere s-a răsturnat peste celelalte sub efectul uneia dintre numeroasele replici ale cutremurului iniţial, cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter.

De atunci s-au făcut multe încercări de a stinge flăcările, inclusiv cu ajutorul unor echipe de pompieri veniţi de la Istanbul, conform unui anunţ al primarului metropolei, Ekrem Imamoglu.

Autorităţile turce au trimis, de asemenea, o navă de pază de coastă echipată pentru a stinge incendiul, însă flăcările continuă, existând riscul de a creşte nivelul poluării în zonă.

Citește și : Damascul promite ONU că ajutorul cerut va ajunge la toţi sirienii

Într-un comunicat publicat marţi, Sealand, o filială a companiei maritime daneze Maersk, a declarat că “seismul a provocat daune semnificative infrastructurii logistice şi de transport din districtul Pazarcik, la Kahramanmaras, epicentrul cutremurului, inclusiv în portul Iskenderun” din provincia învecinată Hatay. Sealand a mai informat în legătură cu suspendarea tuturor operaţiunilor în acest port.

Provincia Hatay, situată la graniţa cu Siria, este una din zonele cele mai afectate de cutremurul care a ucis marţi seară peste 7.000 de persoane în cele două ţări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.