INCENDIU puternic într-o tabără de refugiați rohingya (VIDEO)! Cel puțin șapte oameni au ars de vii!

Publicat:

Cel puţin şapte persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite într-un incendiu uriaş ce a devastat una dintre taberele de refugiaţi rohingya din Cox’s Bazar, în sudul Bangladeshului, a anunţat marţi un responsabil oficial al pompierilor, citat de DPA, potrivit agerpres.

Pompierii au stins flăcările în timpul nopţii şi au găsit corpurile carbonizate a trei bărbaţi, două femei şi doi copii printre resturi, a declarat prin telefon Mohammad Abdullah, şeful departamentului Pompieri şi Apărare Civilă.


Citește și: ATAC ARMAT într-un magazin din SUA (VIDEO)! 10 oameni au fost uciși!

El a spus că răniţii primesc tratament în diverse facilităţi de sănătate administrate de agenţiile de ajutor şi că guvernul evaluează pagubele.

Cauza incendiului nu a putut fi încă determinată, a spus Abdullah.
rohingya

Incendiul a izbucnit luni după-amiază într-una dintre tabere şi s-a răspândit la patru alăturate, lăsând mii de musulmani rohingya fără adăpost, potrivit lui Mohammad Shamsud Douza, şeful adjunct al Comisiei guvernamentale de ajutorare şi repatriere pentru refugiaţi.

El a estimat că au fost distruse mai mult de 9.500 de colibe.

Citește și: Partidele de stânga au format noul guvern în Kosovo

Peste 1 milion de musulmani rohingya trăiesc în 34 de tabere mizere construite pe mai mult de 3.000 de hectare de teren deluros în Cox’s Bazar după ce au fugit de persecuţii din Myanmar cu majoritate budistă.

Aproape 750.000 dintre ei au trecut graniţa după ce Myanmar a lansat o represiune militară împotriva grupului etnic în 2017.

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi a declarat într-un comunicat că incendiul a afectat adăposturi, centre de sănătate, puncte de distribuţie şi alte facilităţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.