Incendiu puternic într-un campus universitar din vestul Indiei: Cel puţin 15 studenţi au murit (VIDEO)

Publicat:

Cel puţin 15 studenţi au murit şi în jur de 20 au fost răniţi vineri, în incendiul unei clădiri cu mai multe etaje din vestul Indiei, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, potrivit agerpres.

În imaginile teribile difuzate pe reţelele sociale pot fi văzuţi tineri care sar de la mai multe etaje încercând să scape de flăcări într-un institut de învăţământ privat din oraşul Surate, statul Gujarat, în strigătele îngrozite ale trecătorilor.


Citește și : Leo Varadkar: Demisia Theresei May ar putea să introducă Brexitul într-o fază ‘foarte periculoasă’ pentru Irlanda

“Studenţii şi-au pierdut viaţa din cauza focului şi a faptului că au sărit de la etaj”, a declarat pentru AFP Deepak Sapthaley, un responsabil al pompierilor din Surate.

https://twitter.com/jani_mehul/status/1131904692093689856

 

Între 50 şi 60 de studenţi se aflau în interior la momentul declanşării incendiului, a precizat el. Zece dintre ei au murit pentru că au sărit de la etaj, iar cinci din cauza focului. Circa 20 sunt în prezent spitalizaţi.

“Sunt extrem de întristat de tragedia incendiului de la Surate”, a postat pe Twitter premierul Narendra Modi, originar din Gujarat.

“Gândurile mele se îndreaptă către familiile în doliu. Fie ca ele să-şi revină rapid”, a adăugat şeful guvernului, care tocmai a obţinut triumfal un al doilea mandat în urma alegerilor legislative din India.

Focul s-a propagat rapid din cauza materialelor utilizate pentru acoperişul clădirii, potrivit autorităţilor locale.

Citește și : Jeremy Hunt va candida la preşedinţia Partidului Conservator după demisia Theresei May

Incendiile accidentale sunt frecvente în India, din cauza reglementărilor permisive şi a nerespectării frecvente a normelor de securitate.

Voci critice susţin că antreprenorii în construcţii şi proprietarii fac concesii de siguranţă pentru a economisi bani, profitând de disfuncţionalităţi administrative şi de apatia autorităţilor municipale, notează AFP.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.