Începe și sezonul grătarelor în aer liber. Recomandări pentru un picnic frumos în natură

Publicat:

Începe și sezonul grătarelor în aer liber. Recomandări pentru un picnic frumos în natură

Tradițional, odată cu primii pomi înfloriți și cu primele raze de soare începe și sezonul grătarelor în aer liber. Organizarea picnicurilor fără consecințe negative asupra naturii va fi mereu actuală. Dacă planifici o ieșire pe păturică în unul dintre parcurile capitalei și nu doar, îți recomandăm să te ții de un set de reguli, astfel încât să organizezi un picnic prietenos cu natura din jur, scrie diez.md.

Pentru început vrem să accentuăm că recomandarea „curăță după tine” deja nu mai este suficientă. Chiar și cei mai responsabili oameni, în timp ce se relaxează într-o zonă împădurită, pot provoca, neintenționat, pagube florei și faunei locale.


Deși pe rețelele sociale arată estetic fotografiile de la picnicuri, cu siguranță atunci când planifici unul nu neapărat primul gând pe care îl ai este să iei de acasă vase de ceramică și paharele de sticlă. O recomandare ar fi să utilizezi cel puțin articole reutilizabile.

Nu uita acasă pungile pentru gunoi, astfel încât să știi cu siguranță că ai unde să depozitezi deșeurile după picnic. La fel, un sfat important este să nu deranjezi micii locuitori ai pădurii: furnicile, bondarii, păsărelele, gândacii, veverițele, aricii etc. Evită să-i hrănești, să le cercetezi vizuinile sau să-i sperii. O recomandare ar fi să-i urmărești de departe dacă îți sunt interesanți și să te apropii de ei doar dacă vezi că-ți permit asta, dar fără a le face vreun rău.

Cum să pornești corect un foc, dacă totuși decizi să-l faci

Ar fi bine să organizezi un picnic fără foc deschis. Știm că e mai gustoasă carnea la grătar, dar cu siguranță o poți pregăti la fel de bine acasă.

Totuși, dacă vrei să pornești un foc, ai grijă să o faci corect. Totul este simplu, aproape ca la o lecție despre siguranța vieții din cadrul educației civice. Nu aprinde focul într-un loc deschis, mai ales sub copaci. Acest lucru poate duce la un incendiu, iar iarba și florile nu cresc pe cenușă mulți ani.

Astfel, mai bine utilizează grătarul din  zonele de odihnă special amenajate. Pentru a aprinde focul, colectează crenguțe uscate de sub copaci – acestea ard bine și înlocuiesc alternativele mai puțin ecologice de aprindere a focului. Când te pregătești să pleci acasă, asigură-te că focul din grătar este stins.

O informație curioasă! În multe țări europene, așa precum Marea Britanie, prin intermediul proiectelor au fost instalate grătare publice pentru pregătirea barbecue-ului în parcuri. Aceste dispozitive sunt confortabile și simplu de operat. Suprafața se sterilizează pentru a asigura un spațiu de gătit curat și igienic. Există un buton de pornire care semnalează dispozitivul să se încălzească peste șase secunde. De asemenea, grătarul monitorizează și menține în mod constant temperatura. După 20 de minute, acesta se oprește automat. La fel, grătarul alertează proprietarii cu privire la orice erori sau piese care necesită întreținere.

Trei gustări pentru un picnic prietenos cu natura

Tartină cu ton. Vei avea nevoie de: pâine prăjită, ton, brânză moale și salată verde.

Mod de preparare. Unge feliile de pâine ușor prăjite cu brânză moale. Deasupra așează salata verde și tonul din conservă, acoperă totul cu a doua felie de pâine și taie totul în diagonală.

Sursă: workweeklunch.com

Guacamole. Vei avea nevoie de: avocado, castraveți, condimente, pâine crocantă sau chipsuri de porumb.

Mod de preparare. Pulpa de avocado trebuie mărunțită până la textura unui piure. Apoi adăugați castraveți tăiați mărunt și ulterior întindeți textura pe pâine sau pe chipsurile de porumb.

Sursă: simplyrecipes.com

Salata „Caprese”. Vei avea nevoie de: roșii cherry, mozzarella și busuioc proaspăt (frunză).

Mod de preparare. Taie în felii roșiile și mozzarella. Frunzele de busuioc lasă-le întregi. Pune-le pe toate pe o scobitoare subțire din lemn și toarnă ulei de măsline peste gustarea rezultată.

Sursă: dianaskitchen.md

Lăsăm acasă…

Lichidul de aprins focul este o substanță toxică ce distruge plantele și solul. Acesta este periculos inclusiv pentru organizatorii picnicului, deoarece este greu de controlat. Un incendiu pornit cu un astfel de lichid este dificil de localizat și înlăturat. La fel, odată ajuns pe alimente, lichidul poate provoca o intoxicație gravă.

Sursă: bricodepot.ro

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.