Încercând să-şi păstreze scaunul, premierul polonez pregăteşte o remaniere a guvernului

Publicat:

Prim-ministrul polonez Beata Szydlo (foto) a declarat marţi că în curând va avea loc o remaniere guvernamentală, refuzând însă să răspundă speculaţiilor conform cărora postul său ar putea fi în pericol, transmite Reuters, conform agerpres.

Săptămânalul Sieci Prawdy a sugerat luni că şefa guvernului ar putea fi înlocuită de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), din care fac parte amândoi.


Potrivit tabloidului Fakt de marţi, este probabil ca Szydlo să-şi păstreze funcţia, cei vizaţi de înlocuire fiind, printre alţii, şeful diplomaţiei, Witold Waszczykowski, şi ministrul mediului, Jan Szyszko.

Citeşte şi: Cei mai mari idioţi ai secolului! Aşa au fost numiţi patru tineri australieni care au înotat în apele crocodililor

‘Nu doresc ca speculaţiile referitoare la schimbări în guvern să continue. Deciziile mele vor fi anunţate în curând’, a declarat Szydlo la postul privat TVN 24.

‘Această decizie a fost luată, vor exista schimbări în guvern. Am discutat această decizie cu Jaroslaw Kaczynski, ceea ce este un lucru firesc’, a spus ea.

Chestionată cu privire la posibila sa plecare din fruntea executivului, Beata Szydlo a afirmat că nu doreşte să speculeze, dar şi că nu se simte obosită sau extenuată.

Sondajele de opinie o indică pe Beata Szydlo drept unul dintre politicienii cei mai populari în Polonia.

Citeşte şi: Grecia rămâne fără ştiri două zile. Reporterii au intrat în GREVĂ

Liderul PiS, Jaroslaw Kaczynski, exercită o influenţă imensă în culisele politicii, iar, conform presei poloneze, el ar putea viza postul Beatei Szydlo în perspectiva alegerilor legislative din 2019.

PiS, care a împărţit opinia publică internă şi a provocat tensiuni cu Uniunea Europeană din cauza politicilor care includ un control tot mai mare asupra justiţiei şi instituţiilor media, se bucură în continuare de susţinerea a aproape 40% dintre alegători, o situaţie atribuită în mare măsură programului său generos de cheltuieli sociale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.