Închisoare pe viață pentru cel mai notoriu criminal din Olanda

Publicat:

Cel mai notoriu criminal din Olanda, Willem Holleeder, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, informează dpa, scrie agerpres.

Un tribunal din Amsterdam l-a găsit vinovat pe Holleeder (61 de ani) de comandarea a cinci asasinate şi de o omucidere, fapte comise între 2002 şi 2006.


Citește și : Putin admite că submarinul rus la bordul căruia s-a produs un incendiu avea un reactor nuclear

Willem Holleeder a fost o figură dominantă a crimei organizate din Olanda timp de peste 35 de ani. A devenit cunoscut pe plan internaţional după ce l-a răpit, în 1983, pe magnatul berii Freddy Heineken.

El şi-a susţinut nevinovăţia pe tot parcursul procesului. Potrivit deciziei anunţate joi, Holleeder a acţionat mânat de dorinţa de putere şi de interese financiare. Victimele sale erau alţi lideri ai crimei organizate, complici şi chiar membri de familie.

Citește și : Un superpetrolier suspectat că transporta ţiţei spre Siria, reţinut în Gibraltar

Două dintre surorile sale care au înregistrat în secret, ani la rând, convorbirile cu el şi au predat înregistrările procuraturii au fost martori ai acuzării.

Una dintre ele, Astrid Holleeder, a şi scris un bestseller internaţional pe această temă, care a stat la baza unui film.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.