Închisoare pe viată pentru un extremist de dreapta din Ungaria care a ucis un poliţist

Publicat:

Un extremist de dreapta din Ungaria, pasionat de arme şi de jocuri de război, a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui poliţist în urmă cu peste doi ani, relatează DPA, scrie agerpres.

Un tribunal din oraşul Szombathely din vestul ţării a stabilit că Istvan Gyorkos l-a ucis pe ofiţerul de poliţie Peter Palvolgyi, de 46 de ani, cu o armă cu foc rapid în timpul unei confruntări în jurul unei percheziţii autorizate la domiciliu în octombrie 2016.


Citește și : Trump afirmă că a oprit în ULTIMUL MOMENT un atac asupra Iranului pentru a evita producerea de VICTIME

În vârstă de 78 de ani, Gyorkos a condus Frontul Naţional Ungar (MNA), neonazist, timp de 20 de ani, până când acesta a fost dizolvat în decembrie 2016.

MNA obişnuia să organizeze exerciţii paramilitare pentru extremiştii de dreapta din întreaga Europă într-o pădure din apropiere de oraşul natal al lui Gyorkos, Bony, din vestul Ungariei.

Agenţi ai poliţiei secrete ruse GRU au participat de asemenea la exerciţii cu muniţie reală, ceea ce a ridicat întrebări despre posibile legături între Moscova şi MNA.

Pe parcursul procesului de 14 luni, Gyorkos a susţinut că l-a împuşcat involuntar pe poliţist, apăsând pe trăgaci după ce el însuşi fusese împuşcat şi rănit de un al doilea poliţist venit să îi percheziţioneze locuinţa.

Afirmaţia asta era în contradicţie cu o declaraţie anterioară în care a spus că celălalt poliţist l-a împuşcat pe Palvolgyi.

Potrivit unor martori, inculpatul a deschis primul focul şi a fost rănit în schimbul de focuri care a urmat.

Citește și : Un secretar de stat britanic, SUSPENDAT după ce a agresat o militantă Greenpeace în timpul unei recepţii – VIDEO

Preşedintele completului de judecată a respins acest lucru ca fiind irelevant. “Decesul victimei a fost cauzat de inculpat”, a spus judecătorul Roland Varga, explicând verdictul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.