X

Închisoare pe viaţă pentru un şofer cu probleme psihice care a omorât şase persoane în oraşul german Trier

Un şofer beat şi bolnav de schizofrenie paranoidă care a omorât şase persoane intrând în 2020 cu maşina în mulţime în oraşul german Trier a fost condamnat marţi la închisoare pe viaţă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tribunalul regional din Trier (Rhenania-Palatinat) l-a condamnat pe Bernd Weimann, de 52 de ani, la închisoare pe viaţă şi la obligaţia de a primi îngrijiri psihiatrice.

Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

În decembrie 2020, el a intrat pe o stradă pietonală cu autoturismul său 4×4 şi i-a lovit la întâmplare pe trecători.

El a omorât cinci persoane, între care un bebeluş, şi a rănit numeroşi alţi trecători. O a şasea victimă a murit la aproape un an după atac.

În cursul unui proces care a durat un an, procurorii au susţinut că acuzatul a plănuit atacul cu intenţia “de a ucide sau răni cel mai mare număr posibil de persoane”.

O expertiză pregătită înainte de proces a stabilit că el suferea de schizofrenie paranoidă.

Acuzatul nu a putut furniza decât o relatare aproximativă şi uneori contradictorie a modului în care s-au derulat evenimentele. Anchetatorii au exclus la momentul acela orice motivaţie politică, teroristă sau religioasă şi în cursul procesului nu a fost stabilită o alta.

Potrivit acuzării, conducătorul auto cu probleme psihice se simţea frustrat de situaţia sa personală. Înainte de atac, el nu avea adresă fixă şi trăia în maşină, dezvoltând o “ură generală faţă de umanitate”.

Mai multe atacuri cu maşina au avut loc în ultimii ani în Germania, fiind comise de şoferi care sufereau de probleme psihice.

Citește și : Recesiunea globală SCADE preţul petrolului

Unul dintre cele mai grave a fost comis în aprilie 2018 la Münster (nord-vest). Un bărbat a intrat cu un minivan într-un grup de persoane care se aflau în faţa unui restaurant, omorând cinci dintre ele, înainte de a se sinucide prin împuşcare.

În decembrie 2016, un islamist a ucis 12 persoane în plin centrul Berlinului într-un atentat cu un camion asupra unui târg de Crăciun.

Tags: atacMünsterschizofrenieTrier
Categorii: Diaspora