Se încing apele în Marea Egee. O navă turcească a lovit o canonieră greacă

Publicat:

O navă-cargo turcă a lovit canoniera greacă Armatolos la aproximativ patru mile marine sud-est de insula elenă Lesbos, în estul Mării Egee, la primele ore ale dimineţii de vineri, informează publicaţia Greek Reporter, informaţie confirmată şi de site-ul militaire.gr, potrivit agerpres.

Potrivit marinei elene, incidentul a avut loc în apele teritoriale ale Greciei, în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), după ce nava-cargo turcă Karmate a ignorat avertismentele pentru a-şi schimba cursul.


Citeşte şi: Opoziţia din Venezuela cere un absenteism în masă la alegerile prezidenţiale

Nimeni de pe vasul elen nu a fost rănit, iar canoniera (mic vas de război înarmat cu unul sau mai multe tunuri, folosit la patrulare, escortare sau servicii de pază) nu a suferit avarii semnificative în urma acestui incident.

Nava turcă nu a oprit şi şi-a continuat cursul spre coasta Turciei.

Surse din Ministerul Apărării grec au declarat pentru Greek reporter că este prea devreme pentru a specula dacă incidentul a fost un accident sau un act deliberat al navei turceşti.

Citeşte şi: Cutremur în Africa de Sud. 13 mineri au rămas captivi în subteran

Dar nu este primul incident de acest gen dintre cele două ţări. La 12 februarie, o navă a Gărzii de Coastă a Turciei a lovit vasul de patrulare grec Gavdos în largul micii insule nelocuite Kardak (Imia, în greacă). Un incident similar a avut loc în aceeaşi zonă în luna ianuarie.

Aceste incidente survin pe fondul sporirii tensiunilor între Turcia, Cipru şi Grecia, în urma operaţiunilor de forare lansate de Republica Cipru în apele sale teritoriale, fapt ce a înfuriat Ankara, care a ocupat partea de nord a insulei mediteraneene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.