Îndemnul rectorului Universității de Stat din Moldova: ‘Să ieșim cu toții la vot’

Publicat:

„Să ieșim cu toții la vot”. Acesta este îndemnul rectorului Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov, în contextul alegerilor locale generale care se vor desfășura la data de 5 noiembrie 2023.

„Stimați prieteni, De la desprinderea de imperiul URSS am militat pentru democrație, pentru locul nostru în Europa și mai ales pentru dreptul la demnitatea de a ne alege singuri viitorul. Nici în anii ’90, nici în anii ’92 în tranșeele Transnistriei când eram sfârtecați de gloanțele ruso-separatiste nu am luptat pentru a ne transforma într-o zi într-o marfă cumpărată cu câțiva lei”, a scris rectorul USM pe pagina sa de Facebook.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Potrivit lui Igor Șarov, votul la aceste alegeri locale „poate defini viitorul nostru și mai ales poate arăta partenerilor din UE că noi suntem deciși să revenim acolo unde ne este locul, alături de România în UE”.

Acesta face apel la tineri și la cei din generația sa, de a ieși la vot, de a decide soarta țării și de anu lăsa cancelariile tenebre să ne dicteze viitorul și al celor care vor veni după noi.

„Am dovedit că putem fi uniți atunci când cădem sub vremuri aspre, am dovedit că uniți sub tricolor suntem puternici. Să ieșim la vot și să arătăm că noi, avem o opțiune și nu ezităm să ne-o facem auzită”, mai scrie rectorul Universității de Stat din Moldova.

Amintim că astăzi, 4 noiembrie, este ziua tăcerii în Moldova, înainte de alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Potrivit Codului electoral, astăzi și mâine agitația electorală este strict interzisă. La alegerile de duminică vor fi aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului

Canal Regional, TV-Drochia și Media TV, sancționate cu 19 mii de lei de Consiliul Audiovizualului Posturile de televiziune Canal Regional, TV-Drochia și Media TV au...

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

REPORTAJ FOTO: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.