India: Numărul deceselor provocate de muson a ajuns la aproape 200

Publicat:

Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile şi alunecările de teren din India, ceea ce face ca numărul deceselor provocate de musonul din acest an să ajungă la aproape 200, potrivit unor surse oficiale preluate de AFP, conform agerpres.

Alunecările de teren au provocat decesul a cel puţin nouă persoane în statul Manipur (nord-est), a anunţat pe Twitter şeful guvernului acestui stat, Nongthombam Biren. Printre victime se află, potrivit presei locale, opt copii.


Citește și : Bulgaria: Optsprezece cetăţeni străini, condamnaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei cu România

De asemenea, şase persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile şi alunecările de teren din Uttarakhand, un stat din Himalaya situat în nordul ţării, potrivit responsabililor din cadrul serviciilor de urgenţă locale Piyush Kumar.

Perioada musonului, care ţine din iunie până în septembrie, este aşteptată de milioanele de agriculturi indieni, însă provoacă în fiecare an moarte şi distrugeri.

Din luna mai, 34 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 2.000 au fost obligate să-şi părăsească locuinţele în statul Assam, învecinat cu Manipur.

În statul Maharashtra (vest), 62 de persoane au decedat din luna iunie şi circa 60 şi-au pierdut viaţa în statul indian Kerala (sud), potrivit autorităţilor locale.

Citește și : Un important disident chinez a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Ploile musonice au afectat oraşul Mumbai în timpul weekendului, provocând inundaţii care au perturbat transporturile şi au izolat mii de persoane.

Capitala financiară a ţării se confruntă în fiecare an cu inundaţii. În anul 2005, apele revărsate au fost deosebit de severe şi au provocat moartea a peste 1000 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.