Indignare în Cehia după punerea în vânzare a unui calendar în care apar mai mulți criminali nazişti

Publicat:

Punerea în vânzare a unui calendar de perete în care apar mai multe imagini ale unor nazişti de rang înalt a provocat indignare în Republica Cehă, relatează DPA, scrie agerpres.

Cererea pentru calendar este atât de mare, încât cei care fac comandă este posibil să aştepte până la 14 zile o livrare, a precizat miercuri magazinul online din Praga al editurii Nase vojsko.


Citește și : Vameşii ruşi au confiscat 40 de tone de brânzeturi europene în apropiere de Sankt Petersburg

Calendarul conţine imagini cu Reinhard Heydrich şi Karl Hermann Frank, ambii lideri SS, şi cu Josef Mengele, medicul lagărului de concentrare de la Auschwitz.

Federaţia comunităţilor evreieşti din Republica Cehă a anunţat că intenţionează să dea în judecată editura pentru propagandă naţional-socialistă şi glorificarea criminalilor nazişti, acuzaţii despre care susţine că sunt mai grave decât orice argumente în favoarea libertăţii de expresie.

Christoph Israng, ambasadorul Germaniei în Cehia, şi-a exprimat dezaprobarea pe Twitter.

“Produsele care îi glorifică pe cei mai răi criminali din istorie sunt intolerabile. Nu pot înţelege de ce ar produce, vinde sau cumpăra cineva asemenea gunoaie. Sunt bucuros că a început o discuţie în Republica Cehă, care a suferit atât de mult din cauza naziştilor, dacă se doreşte ca aceste lucruri să mai fie tolerate”, a postat el.

Ministerul de Interne de la Praga a reacţionat anulând un contract de închiriere pentru un spaţiu de depozitare pentru editură, o fostă firmă de stat.

Citește și : Preşedinta Comisiei Europene le cere europenilor să-şi uite ‘prejudecăţile’ şi să-i susţină planul de redresare

Consiliul local din Praga a anulat deja un contract de închiriere pentru un magazin de desfacere al editurii în aprilie, invocând motive etice.

Editura Nase vojsko, care înseamnă “armata noastră”, a provocat furie şi în trecut scoţând la vânzare căni cu Hitler. Poliţia a anunţat la momentul respectiv că nu a identificat un motiv pentru a formula acuzaţii şi a închis cazul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.