Indonezian ARESTAT după ce a vrut să vândă pielea unui tigru

Publicat:

Un indonezian a fost arestat după ce a încercat să vândă pielea unui tigru de Sumatra, o specie ameninţată cu dispariţia, a informat luni poliţia locală, subliniind din nou ameninţarea braconajului pentru aceste animale sălbatice, notează AFP, potrivit agerpres.

Un bărbat a fost arestat săptămâna trecută în provincia Aceh, din extremitatea nordică a insulei Sumatra, când încerca să vândă pielea pentru 90 de milioane de rupii (5.700 de euro) unui poliţist în civil care trecea drept client.


Citește și: Trump amenință Irakul cu sancţiuni severe

De asemenea, poliţia a confiscat craniul, oasele şi dinţii tigrului, iar în prezent se află pe urmele unui bărbat care ar fi furnizat pielea vânzătorului.

“Estimăm că tigrul murise de aproximativ trei luni”, a declarat Taing Lubis, medic veterinar la Agenţia pentru conservarea naturii din Aceh, adăugând că felina avea probabil opt ani la momentul decesului.

“Credem că tigrul a fost ucis cu un cuţit. Oasele gâtului îi erau de asemenea fracturate”, a completat el.

Vezi și: Lista completă a câștigătorilor Globurilor de Aur 2020

Luna trecută, tot în Sumatra, mai mulţi contrabandişti au fost arestaţi după ce asupra acestora au fost descoperite pielea unui tigru şi patru fetuşi.

Braconajul este responsabil pentru aproximativ 80% din decesele în rândul tigrilor de Sumatra, susţine TRAFFIC, un ONG care monitorizează comerţul cu fauna şi flora sălbatică.

Tigrul de Sumatra este pe punctul de a dispărea, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), care estimează numărul exemplarelor care trăiesc în prezent în sălbăticie la mai puţin de 400.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploile au provocat pagube în Ceadîr-Lunga. „Un oraș rămas practic fără electricitate”

Ploile au provocat pagube în Ceadîr-Lunga. „Un oraș rămas practic fără electricitate” Ploile au provocat pagube noaptea tercută în UTA Găgăuzia. Potrivit primarului din Ceadîr-Lunga,...

Tehnologiile de încălzire şi gătit cu combustie internă provoacă la fel de multe decese ca şi accidentele rutiere (raport)

Tehnologiile de încălzire şi gătit cu combustie internă provoacă la fel de multe decese ca şi accidentele rutiere (raport) Încălzirea şi gătitul pe bază de...

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Șeful ONU cere încetarea ‘vărsării de sânge’ în Fâşia Gaza şi Liban

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut sâmbătă încetarea "violenţelor şocante" şi a "vărsării de sânge" în Fâşia Gaza şi Liban, cu două...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.