Indonezienii NU au voie să facă pelerinajul la Mecca

Publicat:

Autorităţile din Indonezia, ţara cu cea mai numeroasă populaţie musulmană din lume, a anunţat joi suspendarea pentru al doilea an consecutiv a pelerinajului anual la locurile sfinte din Mecca (Arabia Saudită) în contextul pandemiei de COVID-19, relatează EFE, potrivit agerpres.

Este ceea ce informează ministrul religiilor, Yaqut Cholil Qoumas, într-un comunicat în care arată că decizia a fost luată pentru a proteja securitatea şi sănătatea participanţilor la “hajj”, cum se numeşte pelerinajul în arabă, şi care va avea loc în iulie.


Citeşte şi: Tokyo cere Moscovei eliberarea pescarilor japonezi de pe un vas sechestrat – Black News

Autorităţile au avut în vedere cazurile de COVID-19 din Indonezia, care au depăşit în ultimele 24 de ore 5.000 de contagieri (peste 1,83 de milioane în total) precum şi contagierile din Arabia Saudită şi alte ţări de unde vin numeroşi pelerini, precum India, Pakistan, Bangladesh, Nigeria sau Turcia, printre altele.

Arabia Saudită, care acumulează peste 450.000 de contagieri şi aproape 8.000 de decese, a anunţat în martie că va cere pelerinilor la hajj să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID-19.

Locurile sfinte de la Mecca au fost închise timp de şapte luni în 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, până când guvernul saudit a decis să le redeschidă în octombrie, dar cu un aflux limitat.

Citeşte şi: Discotecile din Spania se redeschid – Black News

Totuşi, pelerinajul hajj a avut loc în iulie anul trecut cu o prezenţă limitată de musulmani, doar cetăţeni saudiţi sau rezidenţi din această ţară, Arabia Saudită fiind în acea perioadă închisă turiştilor străini.

Hajj este cel de-al cincilea stâlp al Islamului, alături de “shahada” (credinţă), milostenia, rugăciunea (de cinci ori pe zi) şi de postul sfânt de Ramadan. Pelerinajul la Mecca se face doar o dată în viaţă şi numai dacă este posibil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Curs valutar al BNM 4 iulie 2024

Curs valutar al BNM 4 iulie 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul American și se depreciază în raport cu euro și leul...

Adunarea Parlamentară OSCE salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a R.Moldova

Adunarea Parlamentară OSCE salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a R.Moldova Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE)...

Ulianovschi: Mass-media din Moldova are doi candidați la prezidențiale

Ulianovschi: Mass-media din Moldova are doi candidați la prezidențiale În Republica Moldova nu există o mass-media veritabilă, iar banii oferiți de partenerii occidentali pentru ,,libertatea...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.