Iniţiativa Celor Trei Mări nu poate exista fără o Ucraină liberă

Publicat:

Iniţiativa Celor Trei Mări nu poate exista fără o Ucraină liberă şi suverană, a declarat luni premierul polonez Mateusz Morawiecki, în cadrul congresului anual al oficialităţilor locale din ţările participante la această iniţiativă regională, ce are loc luni şi marţi în oraşul polonez Lublin, potrivit thenews.pl. şi agerpres.

Şeful executivului polonez a spus că invazia rusă în Ucraina, ”brutalitatea sa şi cruzimea rusă ne-au arătat cât de importantă este cooperarea între ţările din flancul estic al NATO şi Uniunea Europeană”.


Citeşte şi: Elon Musk: ‘Nimănui din mass-media NU-I PASĂ’ de expunerea presupușilor clienți ai lui Jeffrey Epstein – Black News

”Conceptul Celor Trei Mări cred că va fi un mare succes, în special atunci când Europa Centrală şi de Est va deveni ‘Europa Centrală’ pentru dezvoltarea economică a Uniunii Europene”, a adăugat Mateusz Morawiecki.

În timpul unei vizite recente la Kiev, preşedintele polonez Andrzej Duda a afirmat că ar dori ca Ucraina să adere la Iniţiativa Celor Trei Mări.

Ambasadorul Ucrainei la Varşovia, Andrii Deşciţia, a recunoscut săptămâna trecută că ţara sa este ”foarte mult interesată” să se alăture Poloniei în acest proiect regional.

Iniţiativa Celor Trei Mări reuneşte 12 ţări din Uniunea Europeană situate între Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră: Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Obiectivul iniţiativei este adâncirea legăturilor politice, economice, energetice şi infrastructurale între ţările respective.

Citeşte şi: Boris Johnson rămâne premierul Marii Britanii – Black News

Capitala letonă Riga va găzdui în această lună un summit al Iniţiativei Celor Trei Mări.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.