Inspectorii încep verificarea averilor funcționarilor

Publicat:

Inspectorii încep verificarea averilor funcționarilor

Inspectorii de integritate din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI) purced la verificarea declarațiilor de avere și interese personale.

Citește și: Liderii a patru partide cer demisia lui Herman von Hebel


Pe 31 martie a expirat termenul pentru depunerea declarațiilor de avere. De azi în colo, timp de 30 de zile, subiecții pot doar să rectifice declarațiile deja depuse.

Începând cu 01 aprilie, subiectul declarării are la dispoziție termen de 30 de zile de la data expirării termenului-limită – 31 martie, pentru a depune declarația rectificată, în cazul în care a constatat că în declarație au fost introduse date incomplete sau eronate. Declarația inițială și declarația rectificată se păstrează în sistemul informațional e-Integritate.

Ulterior, membrii Consiliului de Integritate vor determina zonele de risc pentru anumite categorii de subiecți ai declarării în vederea verificării declarațiilor anuale de avere și interese personale depuse pentru 2023.  Declarațiile de avere și interese personale ale categoriilor stabilite vor fi distribuite în mod aleatoriu către inspectorii de integritate pentru verificare.

De menționat că, în acest an, a fost extinsă lista funcționarilor obligați să-și declare averea. Angajații autorităților și instituțiilor publice la autogestiune, persoanele cu funcții de conducere a subdiviziunilor din cadrul instituțiilor publice bugetare și persoanele cu funcții de control din cadrul întreprinderilor de stat și ale întreprinderilor municipale, societăților comerciale cu capital de stat, președinții și vicepreședinții partidelor politice și membrii organelor executive centrale ale partidelor politice sunt, de asemenea, obligați să depună declarația de avere și interese personale.

Precizăm că de la 1 ianuarie până pe 31 martie, pe portalul public al ANI au fost depuse 61 161 de declarații.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.