Intemperiile provoacă moartea a șapte persoane în Iordania

Publicat:

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa vineri în urma intemperiilor din Iordania, la două săptămâni după moartea altor 21 de persoane din cauza ploilor abundente, transmite AFP, care citează purtătoarea de cuvânt a guvernului, potrivit Agerpres.

Cinci persoane sunt încă date dispărute, a precizat Apărarea Civilă pentru AFP, în timp ce autorităţile au anunţat evacuarea a 3.762 de turişti de mai multe naţionalităţi din situl arheologic Petra.


Citește și : Zeci de mii de persoane evacuate, în urma unui incendiu de vegetaţie care devastează nordul Californiei

“Ploile torenţiale din regiunea Dabaa (la sud de Amman) au dus la închiderea autostrăzii deşertului pe cele două sensuri”, a mai arătat Joumana Ghneimat, care ocupă şi funcţia de ministru de stat pentru media.

Două femei şi o fetiţă au murit în urma inundaţiilor, a afirmat aceasta, făcând apel la cetăţenii care locuiesc în apropiere de cursuri de apă, poduri şi tuneluri să plece din case, fiind aşteptate în această noapte şi sâmbătă ploi torenţiale.

Un alt copil a murit atunci când maşina în care se afla a fost luată de ape în regiunea Madaba, la sud-vest de capitală, a mai arătat o sursă din Apărarea civilă.

Potrivit televiziunii de stat iordaniene, elicoptere şi vehicule blindate au fost trimise pentru a veni în ajutorul cetăţenilor prinşi de ape şi a-i căuta pe cei dispăruţi.

Citește și : Bilanţul victimelor surpării unor clădiri vechi la Marsilia creşte la opt morţi

Ministerul Educaţiei a ordonat închiderea tuturor şcolilor sâmbătă.

Pe 26 octombrie, 21 de persoane au murit de asemenea ca urmare a ploilor torenţiale, în vestul Iordaniei. Majoritatea victimelor erau cu vârste între 11 şi 14 ani şi se aflau într-o excursie şcolară în regiunea Mării Moarte.

Câteva zile mai târziu, miniştrii Educaţiei şi Turismului şi-au prezentat demisiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.