Interpolul predă pentru prima dată Irakului un ministru corupt

Publicat:

Un fost ministru irakian condamnat pentru corupţie a fost predat joi autorităţilor de la Bagdad de către Interpol, o operaţiune fără precedent în Irak, a anunţat joi o sursă guvernamentală citată de AFP, potrivit agerpres.

‘Fostul ministru al Comerţului Abdel Falah al-Soudani a aterizat la Bagdad după care a fost predat de Interpol’ autorităţilor, a indicat responsabilul citat. ‘Este prima dată când Interpolul dă curs unei cereri guvernamentale de acest nivel’, a adăugat el.


Citeşte şi: Un tren de pasageri A DERAIAT în Italia. Cel puţin trei oameni au murit 

Soudani, plasat pe lista persoanelor căutate de Interpol, a fost arestat la Beirut, în septembrie.

În 2012, acest fost ministru al partidului şiit Daawa, cel al actualului premier Haider al-Abadi, a fost condamnat în contumacie la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie.

Ministerul Comerţului importă numeroase materii prime alimentare, între care ceai şi zahăr. În timpul mandatului lui Soudani a izbucnit un scandal legat de ceai importat în mod ilegal şi el fost condamnat.

În 2009, el a fost arestat în timp ce încerca să fugă din Irak după concedierea şi inculparea sa. El a fost eliberat pe o cauţiune de 43.000 de dolari în aşteptarea procesului, dar a reuşit să fugă.

Citeşte şi: Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE

O lege de amnistiere îi permite totuşi să evite să execute pedeapsa cu închisoarea dacă returnează suma pe care justiţia l-a acuzat că a deturnat-o.

Abadi a indicat într-un comunicat că s-a întâlnit joi la Davos cu Jürgen Stock, secretar general al Interpol, care l-a asigurat de ‘cooperarea Interpolului cu Irakul’, în special în ceea ce priveşte persoanele căutate pentru terorism şi corupţie.

Irakul este, potrivit clasamentelor internaţionale, a zecea ţară cea mai coruptă din lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.