Într-un nou mesaj, gruparea jihadistă Stat Islamic spune de ce a atacat Rusia

Publicat:

Într-un nou mesaj, gruparea jihadistă Stat Islamic spune de ce a atacat Rusia

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a declarat, sâmbătă, că patru dintre luptătorii săi au comis masacrul de vineri seară de la sala de concerte Crocus City Hall, din Moscova, și că motivul atacului are legătură cu războiul în desfășurare dintre Statul Islamic și „țările care luptă împotriva Islamului”, relatează BCC, citat de digi24.

Citește și: Rezerviștii Forțelor Armate sunt chemați la exerciții militare


Purtătorul de cuvânt al SI susține că atacul a fost efectuat de „luptători” înarmați cu „mitraliere, un pistol, cuțite și bombe incendiare”, și că atacul a fost precedat de o misiune de recunoaștere „concertată”.

În ceea ce privește motivul atentatului, Amaq spune că „atacul vine în contextul unui război normal în desfășurare între Statul Islamic și „țările care luptă împotriva Islamului”. Rusia nu a comentat încă afirmațiile, dar SUA au spus că este credibil că gruparea Stat Islamic ar putea fi în spatele atacului.

Astăzi, președintele rus Vladimir Putin a declarat că toți executorii atacului comis vineri seara la periferia Moscovei au fost arestaţi în timp ce „se îndreptau spre Ucraina” unde, conform datelor preliminare  le fusese pregătită o „fereastră” pentru a trece graniţa”.

Numărul victimelor în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscovei a crescut la 143 morţi și alți 88 au fost răniți, mulți dintre ei fiind acum în stare gravă.

Kremlinul a anunţat că Rusia a reţinut 11 persoane, inclusiv pe cei patru presupuşi atacatori înarmaţi, în legătură cu asaltul de la sala de concerte Crocus City Hall.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar...

Igor Grosu este aşteptat în capitala Franţei

Igor Grosu este aşteptat în capitala Franţei Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va întreprinde în această săptămână o vizită de lucru la Paris. Anunțul a fost...

Competenţe legislative ale Parlamentului European

Competenţe legislative ale Parlamentului European Tratatele europene i-au conferit Parlamentului European o gamă largă de competenţe în calitate de organism al Uniunii Europene ales direct. În...

Șapte formațiuni semnează o declarație de condamnare a traseismului politic

Șapte formațiuni semnează o declarație de condamnare a traseismului politic Șapte formațiuni politice extra-parlamentare au semnat o declarație „de condamnare a traseismului politic”, la inițiativa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.