Întrevedere între premierii finlandez şi suedez, pentru discuţii despre procesul de aderare a ţărilor lor la NATO

Publicat:

Prim-miniştrii Suediei şi Finlandei, cele două ţări candidate la aderare la NATO, au planificată o întrevedere joi la Stockholm, informează dpa, potrivit agerpres.

Premierul finlandez Sanna Marin este primul şef de guvern care va fi primit de omologul său suedez Ulf Kristersson de când acesta a preluat această funcţie, toamna trecută.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

Întrevederea va fi centrată după toate probabilităţile pe procesul de aderare a celor două ţări nordice la NATO, proces blocat. Finlanda şi Suedia şi-au înaintat candidaturile pentru aderare la NATO în luna mai 2022, însă Turcia a blocat de ceva timp acest proces.

După discuţiile pe care le vor avea Kristersson şi Marin, este planificată o conferinţă de presă comună pentru joi după-amiaza.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Tot joi, ministrul german al economiei Robert Habeck, este aşteptat la Stockholm, unde va avea întrevederi cu Ebba Busch, vicepremier şi ministru al economiei.

Motivul pentru care Habeck întreprinde această vizită de două zile îl constituie preşedinţia rotativă, pentru şase luni, a Consiliului UE, pe care Suedia a preluat-o la începutul acestui an. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing

După Moscova, Viktor Orban face o vizită surpriză la Beijing Premierul Ungariei, Viktor Orban, un apropiat al Kremlinului, a sosit luni în China pentru a...

Premierul francez şi-a anunţat demisia

Premierul francez şi-a anunţat demisia Premierul francez, Gabriel Attal, a anunţat duminică seara că îşi va prezenta demisia preşedintelui Emmanuel Macron luni dimineaţă, după alegerile...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.