Inundaţiile fac prăpăd în Australia. Doi oameni au fost găsiţi morţi într-un canal de scurgere

Publicat:

Corpurile a două persoane au fost descoperite într-un canal de scurgere din oraşul australian Townsville (nord-est), a informat marţi poliţia citată de DPA, potrivit agerpres.

Anunţul vine după ce zona a fost declarată regiune de dezastru, în urma unor ploilor şi inundaţiilor record înregistrate în ultimele zece zile.


Vezi şi: Incendiu devastator în Paris. Şapte oameni au fost ucişi de flăcări! – FOTO/VIDEO

Trupurile a doi bărbaţi au fost descoperite în apropierea unei biblioteci publice, a indicat poliţia din Queensland precizând că familiile acestora au fost informate despre decese.

Victimele, în vârstă de 21, respectiv 23 de ani, au fost văzute ultima dată luni, la momentul de vârf al inundaţiilor, în zona Ross River Road, a indicat poliţia.

Marţi, cantităţile de precipitaţii din Townsville au scăzut în intensitate, însă meteorologii au avertizat că ploile torenţiale, însoţite de vânturi puternice, vor continua, existând totodată riscul producerii unor viituri.

În fotografiile şi filmuleţele distribuite marţi de locuitori pe site-urile de socializare se poate vedea că o mare parte din oraş era încă inundată, iar noroiul şi resturile blocau unele dintre căile de acces.

Citeşte şi: Maduro răspunde apelului lansat de Grupul de la Lima: ‘Respingător şi ridicol!’

Comisarul pentru servicii de urgenţă din Queensland, Katarina Carroll, a declarat reporterilor din Townsville că deocamdată nu se poate spune cu exactitate câte case au fost inundate. “Sunt cu siguranţă sute, dar ar putea fi mii”, a indicat ea.

Autostrada Bruce, care leagă Townsville de restul ţării, a fost redeschisă marţi, permiţând intrarea în oraş a vehiculelor de marfă.

Între timp, premierul australian Scott Morrison a efectuat marţi o vizită zona afectată şi s-a întâlnit cu unii dintre sinistraţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.