Iohannis: România sprijină parcursul european al R. Moldova şi al Ucrainei

Publicat:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat miercuri, 8 noiembrie, că România vrea ca decizia privind negocierile de aderare la UE a Ucrainei şi R. Moldova să fie luată anul acesta.

Iohannis a spus că România sprijină parcursul european al R. Moldova şi al Ucrainei, precum şi al Balcanilor de Vest în ceea ce privește aderarea la UE.


Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

 

„Politica de extindere a Uniunii Europene este un proces cu valenţe strategice, care trebuie continuat. În acest context, am reiterat sprijinul principial şi ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi al Ucrainei, precum şi al partenerilor din Balcanii de Vest, pe baza meritelor proprii ale candidaţilor în procesele de reformă”, a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că România vrea ca negocierile de aderare în cazul Ucrainei şi Republicii Moldova să înceapă în acest an.

„Totodată, am reiterat susţinerea fermă a României pentru adoptarea până la finalul acestui an a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova”, a precizat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

  Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și R. Moldova. Potrivit Raportului Comisiei Europene privind extinderea UE, decizia finală urmează să fie luată în luna decembrie la summit-ul Consiliului UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert

Una dintre cele mai populare cântăreţe din Grecia a suferit un accident vascular cerebral în timpul unui concert Una dintre cele mai populare cântăreţe din...

Germania, pregătită să devină ‘un pilon central’ al apărării europene

Germania, pregătită să devină 'un pilon central' al apărării europene Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat joi, la Vilnius, că ţara sa este...

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps

Google începe să îi avertizeze pe utilizatori despre recenziile false de pe Maps  Google introduce avertismente pentru locurile cu recenzii false, o noutate binevenită pentru...

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei

Melania Trump a vorbit despre tentativele de asasinat asupra soțului ei Melania Trump a discutat despre tentativele de asasinat asupra soțului său, într-un interviu rar,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.