X

Ion Ceban: În sfârșit copiii din comuna Bubuieci vor avea o grădiniță

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vizitat comuna Bubuieci, unde Primăria Chișinău a implementat în ultimii ani, un șir de proiecte de dezvoltare a infrastructurii, cofinanțate din bugetul municipal.

Potrivit reprezentanților primăriei, în total, în trei ani, suma alocațiilor municipale pentru Bubuieci este de peste 15 milioane de lei.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

Primăria Chișinău cofinanțează construcția grădiniței din satul Bîc. Temelia a fost pusă în a doua jumătate a anului trecut, iar Primăria Chișinău a achitat, la prima etapă, peste patru milioane de lei.

„Mă bucur pentru că în sfârșit, copii din această localitate vor avea o grădiniță. Este o premieră pentru localitate. Grădinița nouă va avea o capacitate de 160 de locuri și urmează să fie deschisă în anul 2025”, a menționat Ion Ceban.

La fel, în grădinițele nr. 1 și nr.2 din Bubuieci, municipalitatea a cofinanțat lucrările de reparație a acoperișului și blocului alimentar, construcția unui gard și pavarea curții. Valoarea investițiilor municipale a fost de 1,2 milioane de lei.

„În parteneriat cu UNICEF, am transmis copiilor din aceste două instituții seturi Lego și Duplo, și jucării cognitive”, a adăugat edilul.

În trei ani, municipalitatea a finanțat și proiectul de construcție și extindere a rețelelor de canalizare pe 18 străzi. Beneficiari sunt peste 1.000 de gospodării. Investiția Primăriei Chișinău în acest proiect a fost de aproape șapte milioane de lei.

De asemenea, s-au făcut investiții și în modernizarea infrastructurii rutiere. „Am cofinanțat lucrările de pavare a trotuarelor în satul Bîc – un milion de lei. În localitate am susținut financiar și construcția unui sediu care va găzdui Centrul Medical. Alocația din bugetul municipal a fost de un milion de lei”, a spus Ion Ceban.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Totodată, ca și în celelalte suburbii, a fost înnoit în totalitate parcul de autobuze de pe ruta nr.39 „Chișinău-Bubuieci-Bîc”.

De menționat că, din data de 19 septembrie, Primăria Chișinău a lansat pentru locuitorii din comună alte două rute noi de autobuz, nr. 21 și nr.36. Deschiderea liniilor noi de transport public municipal, vine ca urmare a solicitărilor venite din partea populației.

Tags: BubuiecichisinauIon CebanUnicef
Categorii: PoliticăȘtirile zilei