Ion Ceban: În sfârșit copiii din comuna Bubuieci vor avea o grădiniță

Publicat:

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vizitat comuna Bubuieci, unde Primăria Chișinău a implementat în ultimii ani, un șir de proiecte de dezvoltare a infrastructurii, cofinanțate din bugetul municipal.

Potrivit reprezentanților primăriei, în total, în trei ani, suma alocațiilor municipale pentru Bubuieci este de peste 15 milioane de lei.


Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

Primăria Chișinău cofinanțează construcția grădiniței din satul Bîc. Temelia a fost pusă în a doua jumătate a anului trecut, iar Primăria Chișinău a achitat, la prima etapă, peste patru milioane de lei.

„Mă bucur pentru că în sfârșit, copii din această localitate vor avea o grădiniță. Este o premieră pentru localitate. Grădinița nouă va avea o capacitate de 160 de locuri și urmează să fie deschisă în anul 2025”, a menționat Ion Ceban.

La fel, în grădinițele nr. 1 și nr.2 din Bubuieci, municipalitatea a cofinanțat lucrările de reparație a acoperișului și blocului alimentar, construcția unui gard și pavarea curții. Valoarea investițiilor municipale a fost de 1,2 milioane de lei.

„În parteneriat cu UNICEF, am transmis copiilor din aceste două instituții seturi Lego și Duplo, și jucării cognitive”, a adăugat edilul.

În trei ani, municipalitatea a finanțat și proiectul de construcție și extindere a rețelelor de canalizare pe 18 străzi. Beneficiari sunt peste 1.000 de gospodării. Investiția Primăriei Chișinău în acest proiect a fost de aproape șapte milioane de lei.

De asemenea, s-au făcut investiții și în modernizarea infrastructurii rutiere. „Am cofinanțat lucrările de pavare a trotuarelor în satul Bîc – un milion de lei. În localitate am susținut financiar și construcția unui sediu care va găzdui Centrul Medical. Alocația din bugetul municipal a fost de un milion de lei”, a spus Ion Ceban.

Citește și : Starea de urgență ar putea fi pusă pe pauză în toamnă

Totodată, ca și în celelalte suburbii, a fost înnoit în totalitate parcul de autobuze de pe ruta nr.39 „Chișinău-Bubuieci-Bîc”.

De menționat că, din data de 19 septembrie, Primăria Chișinău a lansat pentru locuitorii din comună alte două rute noi de autobuz, nr. 21 și nr.36. Deschiderea liniilor noi de transport public municipal, vine ca urmare a solicitărilor venite din partea populației.

CITESTE SI

Carabinierii au prins un pungaş căutat de Poliţie

Carabinierii au prins un pungaş căutat de Poliţie Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri, cazul a avut loc în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, pe...

Alexandr Kalinin a rămas fără cetățenia moldovenească

Alexandr Kalinin a rămas fără cetățenia moldovenească Președintele R. Moldova, Maia Sandu, i-a retras cetățenia moldovenească lui Alexandr Kalinin, un politician care a sprijinit în...

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare Lipsa coeziunii la nivelul societății moldovenești este lucrul care lipsește cel mai mult țării noastre. În mod special, aceasta...

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.