Ion Chicu: De alegerea făcută de fiecare va depinde cum vor arăta satele și orașele în următorii 4 ani

Publicat:

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, a ieșit cu primele declarații alături de formațiunea sa în fața presei după ce au fost închise secțiile de votare. Liderul PDCM a mulțumit cetățenilor care au participat la alegerile locale generale și a remarcat că „ de alegerea făcută de fiecare va depinde cum vor arăta satele și orașele în următorii 4 ani”.

„De votul de astăzi, de alegerea făcută de fiecare dintre noi, va depinde cum vor arăta satele și orașele noastre în următorii 4 ani. Noi avem toată încrederea că cetățenii Republicii Moldova au făcut o alegere corectă pentru că poporul mereu are dreptate.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Eu vreau să vă mulțumesc, din numele tuturor colegilor PDCM, pentru că astăzi, în pofida fricii și presiunilor, ați venit la urnele de vot. Vă mulțumesc pentru curajul manifestat astăzi, mulțumesc candidaților PDCM și ale altor partide, pentru curajul de care au dat dovadă astăzi”, a menționat Ion Chicu, liderul PDCM.

 

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), la acest scrutin urmează să fie aleși 898 de primari și 11.058 de consilieri locali, dintre care 9.972 sătești, orășenești și 1.086 raionali.

La ora 21:00, la alegerile locale din țară s-a înregistrat o prezență la vot de 41,4% sau 1.147.300 de alegători, fiind mai puțini ca la alegerile locale generale din 2019, când rata de participare a fost de 41,68%.

În municipiul Chișinău, până la ora 21.00, au votat 40,95% sau 266.690 alegători, ceea ce înseamnă că alegerile sunt considerate valabile.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

În municipiul Bălți, au votat 39.196 de alegători, ceea ce reprezintă 38,89%.

În UTA Găgăuzia, la urne s-au prezentat 53.259 de alegători, ceea ce reprezintă 41,01%.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

VIDEO – Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM

VIDEO - Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus președintei Republicii Moldova eliberarea...

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord

Accident cu implicarea unui troleibuz ci zeci de pasageri la bord Un troleibuz cu circa 40 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.