Iordania BLOCHEAZĂ vizita lui Netanyahu în Emiratele Arabe Unite

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a anulat în ultimul moment o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite (EAU) de la stabilirea relaţiilor diplomatice, care era programată pentru joi, a anunţat postul de radio naţional Kan, citat de agenţia de presă EFE, potrivit agerpres.

Niciuna din cele două ţări nu a făcut publice detalii referitoare la această vizită care urma să aibă loc cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile israeliene din 23 martie şi în cursul căreia Netanyahu avea prevăzută o întâlnire cu prinţul moştenitor al Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed.


Citește și: Peste 2.000 de brazilieni au fost răpuși de covid în ultimele 24 de ore

Potrivit media israeliene, motivele care l-au determinat pe premier să-şi anuleze vizita ar fi spitalizarea soţiei sale pentru o apendicită şi întârzierea zborului, întrucât Iordania nu a permis survolarea spaţiului său aerian.

Vizita în EAU a fost amânată în trecut din cauza pandemiei de COVID-19, iar de data aceasta a coincis cu campania electorală în care Netanyahu îşi etalează adeseori succesele diplomatice.

Potrivit unor oficiali israelieni, citaţi de media locale, Iordania nu a aprobat survolul teritoriului său pentru avionul care urma să-l transporte pe Netanyahu la Abu Dhabi, după ce prinţului moştenitor al Iordaniei, Hussein, nu a mai putut să viziteze miercuri Esplanada Moscheilor din Ierusalim din cauza unor dezacorduri cu autorităţile israeliene privind serviciul de securitate care îl însoţea.

Citește și: Cuba se deschide investițiilor străine ‘de până la un milion de dolari’

Hussein se îndrepta spre punctul de trecere a frontierei Allenby, dar s-a întors din drum când serviciului său de securitate i-a fost refuzată intrarea în Israel, conform media israeliene.

Pe lângă Emiratele Arabe Unite, unde a deschis deja două sedii diplomatice, Israelul a stabilit recent legături cu Bahrain, Sudan şi Maroc, acorduri mediate de fosta administraţie a preşedintelui american Donald Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.