Irakul a distrus un centru de comandă al Statului Islamic din Siria

Publicat:

Forţele aeriene irakiene au lansat o lovitură aeriană împotriva unui centru de comandă al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, a anunţat luni televiziunea de stat irakiană citând un comunicat al armatei, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Lovitura aeriană, ordonată de premierul irakian Haider al-Abadi, a distrus o clădire folosită ca centru de comandă şi de sprijin logistic, a precizat televiziunea.


Citeşte şi: Preşedintele indonezian cere înăsprirea legii antiterorism

Armata aeriană irakiană a lansat deja mai multe bombardamente împotriva SI în Siria anul trecut, cu aprobarea guvernului sirian şi a coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva Statului Islamic.

Luna trecută, premierul Al-Abadi a afirmat că ‘va lua toate măsurile necesare dacă militanţii SI ameninţă securitatea Irakului’.

Şeful guvernului irakian a declarat victoria finală asupra grupării jihadiste în decembrie anul trecut, însă Statul Islamic mai reprezintă încă o ameninţare în zonele de-a lungul graniţei cu Siria şi a continuat să organizeze ambuscade, asasinate şi atentate în Irak.

Citeşte şi: Cuvântul Londrei ar putea pierde din valoare asupra politicii de securitate şi apărare a UE

Irakul are relaţii bune cu Iranul şi Rusia, principalii susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad în războiul civil din Siria, şi se bucură în acelaşi timp de un sprijin puternic din partea coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva Statului Islamic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.