Iran: Patru membri ai forţelor de securitate au fost ucişi într-un atac ‘terorist’ la Saravan; patru clerici răniţi într-un atac la Qom

Publicat:

Patru membri ai forţelor de securitate au fost ucişi într-un atac “terorist” în sud-estul Iranului, a anunţat luni agenţia oficială Irna preluată de AFP, potrivit agerpres.

“În cadrul unui act terorist, patru membri ai forţelor de securitate ale Gardienilor revoluţiei (armata ideologică a Iranului, n.red.) au căzut martiri” în regiunea Saravan. În faţa “prezenţei puternice” a forţelor de securitate, agresorii au fugit apoi către Pakistan, conform agenţiei iraniene, care nu face alte precizări.


Citeşte şi: Miniştrii energiei din UE încearcă să ajungă la un acord asupra plafonării preţului gazului – Black News

Atacul s-a produs în provincia Shistan-Baluchistan, din apropierea graniţei cu Afganistanul şi Pakistanul şi care a fost marcată în ultimele luni de episoade de violenţă. Este una din cele mai sărace regiuni ale Iranului şi tărâm al minorităţii baluce, în majoritate sunnită şi nu şiită, religia dominantă în Iran, precizează AFP.

Pe 14 decembrie, Ministerul iranian al Informaţiilor a anunţat arestarea a trei persoane implicate în presupusa asasinare a unui imam sunnit, ucis pe 8 decembrie în aceeaşi provincie.

Capitala provincială, Zahedan, a fost scena câtorva zile de violenţe declanşate pe 30 septembrie pe fondul protestelor faţă de violul asupra unei adolescente imputat unui poliţist.

Violenţele de la Zahedan au survenit într-un moment în care Iranul era deja cuprins de manifestaţii de amploare după moartea, pe 16 septembrie, a unei tinere kurde iraniene de 22 de ani, după arestarea sa de către poliţia moravuri care i-a reproşat încălcarea codului vestimentar strict al Republicii islamice pentru femei.

Pe de altă parte, la Qom, în centrul Iranului, patru clerici au fost răniţi într-un atac comis de “persoane neidentificate” care au folosit “un obiect ascuţit”, a informat Irna.

Citeşte şi: Accident HORROR! 19 oameni au murit într-un tunel din Afganistan – VIDEO – Black News

“Patru clerici au fost răniţi de persoane neidentificate care au folosit un obiect ascuţit în Qom”, oraş sfânt şiit la sud de Teheran, a anunţat Irna, fără a preciza circumstanţele exacte ale incidentului care s-a produs duminică.

De la jumătatea lunii septembrie, mii de iranieni şi aproximativ 40 de cetăţeni străini au fost arestaţi şi cel puţin 2.000 de persoane au fost inculpate în legătură cu manifestaţiile în Iran, potrivit autorităţilor judiciare. De asemenea, doi bărbaţi de 23 de ani au fost spânzuraţi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.