Iranul a executat un extremist sunit pentru uciderea a doi religioşi şiiţi

Publicat:

Iranul a executat luni prin spânzurare un extremist sunit condamnat la pedeapsa capitală pentru că a asasinat la începutul lui aprilie doi lideri religioşi şiiţi la Maşhad (nord-est), a anunţat şeful regional al Autorităţii judiciare, informează AFP, potrivit agerpres.

“Pedeapsa cu moartea împotriva lui Abdolatif Moradi a fost aplicată prin spânzurare în această dimineaţă, în prezenţa unui grup de cetăţeni şi de responsabili, în închisoarea Vakilabad din Maşhad”, a declarat Gholamali Sadeghi, citat de Mizan online, agenţia de presă a acestei autorităţi.


Citeşte şi: Mai multe persoane au fost ÎMPUŞCATE la festivalul Moechella – VIDEO – Black News

La începutul lui aprilie, un cetăţean străin de origine uzbecă în vârstă de 21 de ani a înjunghiat mortal doi lideri religioşi şiiţi şi a rănit un al treilea în curtea mauzoleului, în faţa a numeroşi pelerini, la începutul Ramadanului.

Pe 7 iunie, justiţia locală l-a condamnat la moarte pe Moradi, precizând că avocatul său a înaintat apel la Curtea Supremă iraniană.

Potrivit mass-media locale, Moradi a intrat ilegal în urmă cu un an pe teritoriul iranian dinspre Pakistan şi s-a instalat la Maşhad, principalul oraş sfânt al Iranului.

Autorităţile iraniene au acuzat “elemente takfiri” de acest atac. Termenul “takfiri” desemnează în Iran şi în mai multe ţări grupurile jihadiste sau islamiste radicale sunite.

Citeşte şi: Pompierii germani primesc un ajutor nesperat (VIDEO): PLOAIA îi ajută să stingă incendiile de vegetaţie – Black News

Cu câteva zile înainte de acest atac, mass-media au anunţat uciderea a doi religioşi suniţi în faţa unui seminar în oraşul Gonbad-e Kavous, în nordul Iranului. Cei trei presupuşi ucigaşi, tot suniţi, au fost ulterior arestaţi.

Suniţii reprezintă între 5 şi 10% dintre cele 83 de milioane de locuitori ai Iranului, unde şiismul este religie de stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.