Iranul amenință grav Israelul după atacurile asupra unor baze iraniene din Siria: ‘Vom răspunde la momentul şi locul potrivite’

Publicat:

Un înalt responsabil iranian a avertizat marţi, la Damasc, că ţara sa va ‘răspunde la momentul şi locul potrivite’ după ‘agresiunea Israelului’ împotriva unor baze militare în Siria unde se află consilieri iranieni, informează France Presse.

Cel puţin 26 de combatanţi, ‘în majoritate’ iranieni, au fost ucişi duminică în Siria, în urma unor tiruri cu rachete asupra poziţiilor militare ale regimului de la Damasc, Teheranul fiind un aliat important al acestuia în conflictul devastator care afectează această ţară din 2011, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).


‘Agresiunea entităţii sioniste (Israel) împotriva consilierilor noştri în Siria ne garantează dreptul la replică’, a declarat preşedintele Comisiei parlamentare iraniene pentru afaceri externe, Alaeddin Boroujerdi, într-o conferinţă de presă organizată în cadrul vizitei sale la Damasc.

‘Vom răspunde Israelului la momentul şi locul potrivite’, a adăugat el, precizând că prezenţa militară iraniană în Siria a intervenit la ‘cererea guvernului sirian’.

Israelul confirmă rareori operaţiunile sale în Siria, notează AFP.

În ultimele săptămâni, oficialii israelieni şi-au înmulţit declaraţiile ameninţătoare pentru a denunţa implantarea în Siria a Teheranului, aliat solid al regimului sirian.

La 9 aprilie, regimul de la Damasc şi aliatul său iranian au atribuit Israelului responsabilitatea pentru raidul sângeros care a vizat o bază militară în provincia Homs (centru).

Duminică seara, aeroportul militar din Alep (nord) şi Brigada 47 din Hama (centru), unde staţionează forţe iraniene, au fost vizate de bombardamente ‘probabil israeliene’, conform OSDO.

Israelul şi Siria sunt oficial în stare de război, iar relaţiile dintre cele două ţări sunt deosebit de tensionate, având în vedere că trei inamici ai Israelului operează în teatrul de război sirian: regimul de la Damasc, Iranul şi Hezbollahul libanez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.