Iranul ameninţă SUA cu bomba atomică? ‘Putem relua producţia de uraniu îmbogăţit!’

Publicat:

Iranul ar putea relua în curând producţia de uraniu puternic îmbogăţit dacă Statele Unite vor părăsi acordul nuclear, a declarat marţi Şeful Organizaţiei Iraniene pentru Energie Atomică (OIEA), relatează AFP, conform agerpres.

‘Dacă luăm decizia, putem începe în cinci zile o îmbogăţire (a uraniului) la un nivel de 20% (în centrala nucleară) din Fordo’, a afirmat Ali Akbar Salehi pentru televiziunea de stat Irib.


Uraniul puternic îmbogăţit poate fi folosit pentru fabricarea de bombe atomice. Slab îmbogăţit, uraniul serveşte drept combustibil în centrale pentru producerea de energie electrică.

Citeşte şi: Două trenuri de pasageri S-AU CIOCNIT în SUA. 42 de oameni sunt răniţi – FOTO/VIDEO

‘Desigur, nu vrem ca acest lucru să se întâmple deoarece am depus multe eforturi pentru a ajunge la un acord nuclear’, a adăugat el.

Încheiat în iulie 2015 între Teheran şi marile puteri, acordul nuclear prevede limitarea de către Iran a programului nuclear în scopuri civile în schimbul ridicării treptate a sancţiunilor internaţionale.

Preşedintele american Donald Trump, ostil acestui acord negociat de SUA în timpul fostei administraţii democrate Barack Obama, a ameninţat în mod repetat că va părăsi acordul. De asemenea, el a impus recent o serie de sancţiuni juridice şi financiare împotriva Iranului, fără legătură cu activităţile sale nucleare.

Teheranul a ameninţat deja săptămâna trecută că se va retrage foarte rapid din acordul nuclear dacă Statele Unite îşi vor continua politica de sancţiuni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.