Iranul anunţă că întâlnirea țărilor semnatare ale Acordului nuclear a fost ‘constructivă’

Publicat:

Administrația de la Teheran consideră că întâlnirea țărilor semnatare ale Acordului nuclear a fost „constructivă”, dar există probleme nerezolvate și Iranul va continua să își reducă angajamentele prevăzute în tratat, a transmis Abbas Araqchi, oficial guvernamental iranian, conform Reuters, relatează şi mediafax.

Araqchi, negociatorul-șef iranian pe probleme nucleare, a transmis că Iranul va renunța treptat la respectarea unor prevederi din Acord, dacă partenerii europeni nu reușesc să mențină tratatul.


Citeşte şi: Atac armat în California (VIDEO): Cel puţin trei oameni au fost ucişi!

„Atmosfera a fost constructivă. Discuțiile au fost bune. Nu pot spune că am rezolvat totul, dar au fost luate multe angajamente”, a declarat Abbas Araqchi în urma întâlnirii din Viena.

„Cum am mai spus, vom continua să reducem respectarea angajamentelor prevăzute în Acord până când europenii încep să respecte interesele Iranului”, a adăugat Araqchi.

Oficialii din Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia, China și Iran s-au întâlnit duminică, la Viena, pentru a discuta despre modalitățile de salvare a Acordului nuclear semnat în anul 2015.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Administrația de la Beijing a transmis că toate părțile acordului doresc să protejeze tratatul și se opun deciziei Statelor Unite de a reimpune sancțiunile împotriva Iranului.

Citeşte şi: Un alt oficial pleacă din administraţia lui Trump: Şeful serviciilor de informaţii renunţă la funcţie!

„Toate părțile și-au exprimat determinarea de a proteja acordul și de a continua implementarea acestuia într-o manieră echilibrată”, a declarat Fu Cong, oficial chinez prezent la întâlnirea din Viena.

„Toate părțile și-au exprimat și opoziția față de sancțiunile unilaterale impuse de Statele Unite”, a adăugat acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.