Iranul anunţă că nu are nicio intenţie ‘să continue operaţiunile defensive’ asupra Israelului

Publicat:

Iranul anunţă că nu are nicio intenţie ‘să continue operaţiunile defensive’ asupra Israelului

Ministrul de externe iranian Hossein Amir-Abdollahian a declarat duminica aceasta că Iranul nu are nicio intenţie “să continue operaţiunile defensive”, o referire la atacul pe care l-a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva Israelului, dar a subliniat că Teheranul nu va ezita “să-şi protejeze interesele” dacă va fi nevoie, transmite EFE.

“În acest moment, Republica Islamică Iran nu are intenţia de a continua operaţiunile defensive, dar, dacă este necesar, nu va ezita să-şi protejeze interesele legitime împotriva oricărei noi agresiuni”, a scris Amir-Abdollahian pe contul său X, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

“Exercitarea dreptului la autoapărare demonstrează abordarea responsabilă a Iranului faţă de pacea şi securitatea regională şi internaţională”, a adăugat şeful diplomaţiei iraniene.

Separat, şeful diplomaţiei iraniene a mai anunţat că Iranul a informat SUA că atacurile sale împotriva Israelului vor fi “limitate” şi cu scop de autoapărare. Totodată, Teheranul şi-a notificat vecinii regionali cu 72 de ore înainte de atac, a mai spus Amir-Abdollahian. Înaltul oficial iranian a făcut aceste declaraţii duminică, la o întâlnire cu ambasadori străini la Teheran, potrivit Reuters.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Iranul a lansat sâmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, drept răzbunare la un bombardament atribuit Israelului asupra consulatului iranian de la Damasc, la 1 aprilie.

Represaliile de sâmbătă reprezintă primul atac direct lansat vreodată de puterea iraniană asupra teritoriului israelian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A....

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis Directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia din raionul cu același nume, s-ar fi sinucis, scrie presa...

Consultații medicale gratuite în Căușeni și Nisporeni

Consultații medicale gratuite în Căușeni și Nisporeni În această săptămână, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite locuitorilor din raioanele Căușeni și...

România rămâne principala piaţă de desfacere a produselor moldoveneşti

România rămâne principala piaţă de desfacere a produselor moldoveneşti În primul trimestru al acestui an exporturile de mărfuri din Republica Moldova au însumat 921,8 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.