Iranul avertizează că răspunsul său va fi ‘mai puternic şi mai hotărât’ dacă Israelul ripostează

Publicat:

Iranul avertizează că răspunsul său va fi ‘mai puternic şi mai hotărât’ dacă Israelul ripostează

Iranul a avertizat că va răspunde cu mai multă forţă dacă Israelul ripostează pentru atacurile din acest weekend, despre care Teheranul afirmă că sunt, la rândul lor, o replică la un atac al Israelului de luna aceasta asupra complexului ambasadei sale de la Damasc, capitala Siriei, potrivit CNN.

”Republica Islamică Iran nu va ezita să îşi exercite dreptul intrinsec la auto-apărare când este nevoie”, a afirmat ambasadorul Iranului şi reprezentantul permanent la ONU, Amir Saeid Iravani, într-o declaraţie, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

”În cazul în care regimul israelian va mai comite vreo agresiune militară, răspunsul Iranului va fi cu siguranţă şi în mod hotărâtor mai puternic  şi mai hotărât”, a adăugat ambasadorul Iravani.

Invocând auto-apărarea în faţa repetatelor agresiuni militare ale Israelului, Iravani a afirmat că atacurile au fost o ripostă în mod special pentru atacul israelian din 1 aprilie împotriva a ceea ce Iranul a numit centrul său diplomatic de la Damasc.

Iranul susţine că atacul a încălcat dreptul internaţional şi a dus la moartea a şapte consilieri militari iranieni, inclusiv comandanţi cu rol cheie din Corpul Gărzilor Revoluţionare iraniene.

În declaraţie este criticat, de asemenea, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite pentru că ”a eşuat în a menţine pacea internaţională”, permiţând Israelulul să ”nesocotească” normele internaţionale stabilite şi să ”escaladeze” tensiunile din regiune.

Israelul a desfăşurat numeroase atacuri asupra unor ţinte din Siria sprijinite de Iran, deseori vizând livrări de arme care ar fi destinate Hezbollah, un importat reprezentant al Iranului în Liban.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Israelul nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul de la 1 aprilie care a distrus clădirea consulatului iranian din capitala Damasc, inclusiv pe Mohammed Reza Zahedi, un comandant de top al Gărzilor Revoluţionare.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului a declarat pentru CNN că informaţiile lor arată că acea clădire nu era un consulat, ci ”o clădire militară a forţelor Quds, deghizată în clădire civilă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au urcat la volan chiar dacă abia se țineau pe picioare

Au urcat la volan chiar dacă abia se țineau pe picioare Pericol pe drumurile publice din Căușeni. Inspectorii au dat de doi șoferi în stare...

Cinci zile de doliu naţional în Iran, prim-vicepreşedintele Mokhber desemnat preşedinte interimar

Cinci zile de doliu naţional în Iran, prim-vicepreşedintele Mokhber desemnat preşedinte interimar Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni cinci zile de doliu...

Irina Vlah pune presiune pe Maia Sandu

Irina Vlah pune presiune pe Maia Sandu Îi propune preşedintei să semneze „Angajamentul pentru Pace” Irina Vlah, președintele Asociației „Platforma Moldova”, a elaborat un „Angajament pentru...

Republica Moldova va adera la Alianța Internațională pentru Energie Solară

Republica Moldova va adera la Alianța Internațională pentru Energie Solară Republica Moldova va semna Acordul-cadrul privind instituirea Alianței Internaționale pentru Energie Solară (ISA). Citește și: Tragedie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.